Догори
Дати відгук

Як приготувати в домашніх умовах чудо-гель від зморшок, розтяжок та темних плям

Цей засіб – чудова заміна дорогим косметичним кремам.

3 хв на прочитання10 Грудня 2023, 06:49
Як зробити крем від зморшок в домашніх умовах Як зробити крем від зморшок в домашніх умовах
Поділитись:

Крем, який ви зможете виготовити вдома з найдоступніших продуктів, підійде для всієї сім'ї. Він недорогий і не має побічних ефектів.

Спочатку, проведемо невеликий екскурс по темі компоненти, які принесуть користь у боротьбі з віковими змінами шкіри і можуть використовуватися в кремах:

  1. Базові масла. Їх отримують в процесі вичавлювання м'якоті і насіння рослин. Ті, що піддалися термічній обробці при отриманні крему, суттєво втрачають свої корисні властивості. В домашній косметології краще використовувати продукти холодного віджиму. Для чутливої шкіри та усунення зморшок необхідні легко всмоктуються склади. Масло кісточок винограду і кавуна, арганова, баобаба, кокоса, конопель, зеленої кави.
  2. Молочні продукти. Надають потужний підтягаючий і освітлюючий ефект. Працює на зменшення і розгладження зморшок завдяки комплексу амінокислот. Найпопулярнішими інгредієнтами домашніх кремів і масок є натуральні молоко і кефір. Ці продукти сприяють хорошому зволоженню шкіри.
  3. Мед. Інгредієнт номер один рецептів боротьби з глибокими зморшками. Сприяє коллагенезу в шкірі. Регулярне застосування дозволить позбутися від пігментних плям.
  4. Натуральні ліфтинг-компоненти. Під цим гарною назвою ховаються всім відомі желатин, яєчний жовток, глина, йод і ряд інших. Це обов'язкові компоненти для інтенсивного підтягуючого кошти.
  5. Екстракти рослин. Щоб збагатити склад крему, виробники часто використовують всілякі рослинні добавки: екстракти кропиви, паростків пшениці, оливи, льону, бамбука, і багатьох інших. Придбати їх можна в спеціальних магазинах.


Рецепт приготування крему

Щоб приготувати чудо-крем вам знадобляться:

- 110 г органічної кокосової олії

- 100 г гелю алое вера

- ефірні олії лаванди, шипшини або ванілі.

Налийте гель алое віра та кокосове масло у невеликий контейнер. За допомогою міксера змішайте їх протягом 5 хвилин. Зрештою має вийти однорідна густа паста. В масу внесіть кілька крапель ефірного масла|мастила| і знову добре перемішуйте.

Вилити суміш у скляну ємність, щільно закрити кришкою та зберігати контейнер у темному та сухому місці при кімнатній температурі.

Як користуватися

Гель потрібно наносити на шкіру після прийняття душу круговими масажними рухами. Залишити на 15 хвилин, потім змити теплою водою.

Секрет ефективності домашнього гелю саме у дивовижних властивостях двох компонентів — алое віра та кокосової олії. Ці продукти використовують у косметичній промисловості для приготування різноманітних зволожуючих засобів.

Завдяки своїм властивостям алое віра заспокоює свербіж та подразнення шкіри, алергічні реакції, укуси комах, а також позбавляє розтяжок. Він ефективно бореться з темними плямами, працює на зволоження шкіри, отже, запобігає появі зморшок.

Кокосова олія так само дає зволожуючий ефект, діючи безпосередньо на клітини шкіри, сприяє блиску та еластичності шкіри. Його потужні антибактеріальні властивості запобігають розвитку грибків та бактерій.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Здоров'я
Очищає кров Корисні продукти Холестерин
Є в кожному холодильнику: експерти назвали продукти, що очищають кров
1 хв на прочитанняВчора
 ГРВІ Грип та Коронавірус Статистика захворювань
За минулий тиждень на ГРВІ, грип та COVID-19 захворіло 117 937 українців, більшість — діти
1 хв на прочитанняВчора
Позбутися хропіння Корисні продукти Спати і висипатися
5 продуктів, які допоможуть позбутися хропіння
2 хв на прочитання26 Квітня 2024
Фото ілюстративне
Тепер офіційно: використання смартфонів не призводить до раку мозку — ВООЗ
2 хв на прочитання26 Квітня 2024
У Британії вперше у світі тестують на людях препарат, що може вилікувати рак шкіри
1 хв на прочитання26 Квітня 2024
У США чоловік поскаржився лікарям на мігрень — причиною головного болю виявились яйця солітера в мозку
2 хв на прочитання26 Квітня 2024
5 овочів, які знижують рівень поганого холестерину
2 хв на прочитання26 Квітня 2024
МОЗ винесло на громадське обговорення проект порядку надання послуг з амбулаторного лікування туберкульозу на первинці
2 хв на прочитання26 Квітня 2024