Як приготувати популярну кавказьку страву - хашламу з яловичини

2 хв на прочитання05 Січня 2023, 20:30

Спробуйте приготувати цю ситну страву

Хашлама – популярна страва кавказької кухні. Вона готується найчастіше з ягнятини або з телятини та овочів. Це і не перша, і не зовсім друга страва. Але головна перевага хашлами з яловичини – простота у приготуванні: достатньо скласти всі інгредієнти в один казан і поставити на вогонь. Для приготування хашлами з картоплею вибирайте м'ясо на кістці, так смачніше. А овочі краще вибрати м'ясисті, щоби отримати більше соку. Спробуйте приготувати цю ситну страву, і вона підкорить ваше серце!

1

М'ясо промиваємо та нарізаємо досить великими порційними шматочками.

2

Розігріємо у сотейнику або казанку соняшникову олію та обсмажуємо м'ясо до рум'яності, приправивши його сіллю, чорним та запашним перцем.

3

Знімаємо підсмажене м’ясо з вогню. Нарізаємо цибулю півкільцями та викладаємо її шаром зверху яловичини.

4

Моркву очищаємо, нарізаємо кільцями та викладаємо наступним шаром на цибулю.

5

Очищаємо часник та нарізаємо тонкими пластинками і також рівномірно викладаємо.

6

Очищаємо картоплю та нарізаємо пластинками. Викладаємо у казанок і солимо.

7

Очищаємо помідори та перець, нарізаємо невеликими пластинками та викладаємо зверху картоплі. Можна також взяти готову суміш заморожених овочів.

8

Вливаємо у казанок гарячий бульйон або окріп, накриваємо кришкою та тушкуємо протягом години.

9

За кілька хвилин до завершення приготування додаємо подрібнену зелень, лавровий лист та запашний перець.

От і все! Більш лінивої страви кавказької кухні, напевно, не знайти. 

Духмяна хашлама з яловичини виглядатиме на столі дуже яскраво та красиво!

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: