Хашлама – популярна страва кавказької кухні. Вона готується найчастіше з ягнятини або з телятини та овочів. Це і не перша, і не зовсім друга страва. Але головна перевага хашлами з яловичини – простота у приготуванні: достатньо скласти всі інгредієнти в один казан і поставити на вогонь. Для приготування хашлами з картоплею вибирайте м'ясо на кістці, так смачніше. А овочі краще вибрати м'ясисті, щоби отримати більше соку. Спробуйте приготувати цю ситну страву, і вона підкорить ваше серце!
1
М'ясо промиваємо та нарізаємо досить великими порційними шматочками.
2
Розігріємо у сотейнику або казанку соняшникову олію та обсмажуємо м'ясо до рум'яності, приправивши його сіллю, чорним та запашним перцем.
3
Знімаємо підсмажене м’ясо з вогню. Нарізаємо цибулю півкільцями та викладаємо її шаром зверху яловичини.
4
Моркву очищаємо, нарізаємо кільцями та викладаємо наступним шаром на цибулю.
5
Очищаємо часник та нарізаємо тонкими пластинками і також рівномірно викладаємо.
6
Очищаємо картоплю та нарізаємо пластинками. Викладаємо у казанок і солимо.
7
Очищаємо помідори та перець, нарізаємо невеликими пластинками та викладаємо зверху картоплі. Можна також взяти готову суміш заморожених овочів.
8
Вливаємо у казанок гарячий бульйон або окріп, накриваємо кришкою та тушкуємо протягом години.
9
За кілька хвилин до завершення приготування додаємо подрібнену зелень, лавровий лист та запашний перець.
От і все! Більш лінивої страви кавказької кухні, напевно, не знайти.
Духмяна хашлама з яловичини виглядатиме на столі дуже яскраво та красиво!