Пиріг з хрусткою пісочною основою, найніжнішим ванільним кремом і тонкою паленою скоринкою перенесе вас до Франції.
ІНГРЕДІЄНТИ ДЛЯ КРЕМУ:
- Молоко – 750 мл;
- Цукор – 200 г;
- Ванільний екстракт – 2 ч. ложки;
- Кукурудзяний крохмаль – 6 ст. ложок;
- Вершки з жирністю 33% – 250 мл;
- Курячі жовтки – 4 штуки;
- Яйце – 1 штука.
ІНГРЕДІЄНТИ ДЛЯ ТІСТА:
- Борошно – 180 г;
- Цукор – 1 ст. ложка;
- Сіль – 1 щіпка;
- Вершкове масло – 180 г;
- Курячий жовток – 1 штука;
- Молоко – 40-60 мл.
ПРИГОТУВАННЯ
1․ Молоко змішайте з цукром та ванільним екстрактом, перемішайте, доведіть до кипіння. Зніміть з плити та залиште на 10 хвилин. Замість ванільного екстракту можна взяти стручок ванілі.
2․ З’єднайте крохмаль, вершки, жовтки та яйце. Добре перемішайте віночком до однорідності.
3․ Постійно помішуючи, тонким струмком влийте до яєчної маси гаряче молоко.
4․ Перелийте масу в ківш чи невелику каструлю. Постійно помішуючи, на маленькому вогні доведіть крем до кипіння. Потім варіть 1-2 хвилини, поки він не загусне.
5․ Крем перекладіть у миску, накрийте харчовою плівкою в контакт і заберіть у холодильник на 6–8 годин.
6․ Для тіста змішайте борошно, цукор та сіль. Холодне вершкове масло наріжте кубиками і перетріть з борошном у крихту.
7․ Додати жовток і холодне молоко, замісити м’яке і гладке тісто. Розкотіть у пласт товщиною 3–4 мм.
8․ Викладіть його в круглу форму діаметром 24-26 см, притисніть на дно і борти, обріжте нерівності. Заберіть на 30 хвилин у холодильник.
9․ Розігрійте духовку до 200 °С. Охолоджений крем викладіть на корж і розрівняйте лопаткою.
10․ Випікайте флан 35-40 хвилин. Остудіть і приберіть у холодильник на ніч.