Найкорисніший імбирний чай складається з трьох компонентів. Кожен із них позначає один із головних смаків, які відчуває людський язик: імбирну гіркоту, лимонну кислинку та медову солодкість.
Напій вельми простий у приготуванні.
Імбир добре миється, і корінець нарізується тонкими півкільцями, відразу же зсипається в запарювану тару. Лимон тим часом очищається від шкірки (якщо її запарити, вона надасть напою страшної гіркоти) і подрібнюється, попутно очищаючись від насіння.
Після цього отримана маса заливається некрутим окропом (приблизно 90 градусів за Цельсієм) і туди додається мед — після того, як напій трохи охолоне. Пити такий чай можна як у вигляді концентрату, так і розбавляючи його водою.
Цей чай здатний чудово впливати на імунітет завдяки ударній дозі вітаміну С, що міститься як в імбирю, так і в лимоні. Імбир має також широкий спектр мікроелементів, що дають змогу швидко засвоювати цей вітамін. Мед пом'якшує сильну кислоту та гіркоту, роблячи напій насиченим, але досить нейтральним, він не пече горло та губи.
До слова, рання сивина може виникати через нездорову щитоподібну залозу.