Як правильно зберігати борошно: кілька лайфхаків, про які мало хто знає

2 хв на прочитання31 Жовтня 2023, 00:32
Фото ілюстративне

Різні види борошна мають різні терміни придатності, які залежать від вмісту жирів та вологостійкості.

Як правильно зберігати борошно? «Життя в порядку» ділиться секретами, які допоможуть забезпечити тривале зберігання цього продукту.

Різні види борошна мають різні терміни придатності, які залежать від вмісту жирів та вологостійкості. Будь-яке борошно слід зберігати в герметичній упаковці, далеко від спецій і хімічних речовин. Відомо, що у вівсяному, кукурудзяному, житньому та соєвому борошні міститься більше жирів, що скорочує їх термін придатності. Виробники зазвичай дезодорують муку шляхом знежирення для збільшення її терміну зберігання. Однак не всі види борошна проходять цю процедуру, оскільки знежирення може призвести до втрати мікроелементів і вітамінів, особливо в органічному борошні.

Термін придатності для деяких видів борошна:

Точні терміни зберігання можуть змінюватися залежно від виробника й умов зберігання. Важливо стежити за термінами придатності та за необхідності замінювати борошно, щоб уникнути використання простроченого продукту.

Для тривалого зберігання борошно краще купувати в упаковці з паперу чи тканини. Борошно слід зберігати при температурі +18 °C у сухому місці з низькою вологістю, наприклад, у шафі чи на антресолях.

Також важливо зберігати борошно далеко від побутової хімії та спецій, оскільки воно легко вбирає сторонні запахи. Якщо у вас великий об’єм борошна, краще пересипати його в пластикову та скляну тару з герметичною кришкою.

Нові запаси борошна не слід змішувати зі старими, щоб уникнути можливого розмноження шкідників. Аби відлякати жучків, у борошно можна покласти зубчики часнику, оскільки вони виділяють фітонциди із запахом, який відлякує комах.

Важливо уникати високої вологості, щоб запобігти розвитку цвілі та появі шкідників у борошні.

Також ми розповідали, як правильно зберігати хліб, аби він залишався свіжим.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: