Як правильно розбивати яйця і чому не варто робити це ножем: відповідь шеф-кухаря

1 хв на прочитання03 Серпня 2023, 15:45

Шеф-кухарі вважають, що використання ножа не є найкращим варіантом

Яйця є однією із найпопулярніших страв – особливо поширений смажений варіант. Кожен кулінар розбиває яйця по-своєму – здебільшого використовується ніж чи інший металевий та плоский предмет.

Шеф-кухарі вважають, що використання ножа не є найкращим варіантом, тому що верхня оболонка може пошкодитися таким чином, що уламки потраплять у білок. 

Тому розберемося, як правильно розбивати яйце.

ЯК РОЗКРИТИ ШКАРАЛУПУ З НАЙМЕНШОЮ КІЛЬКІСТЮ УЛАМКІВ

Найочевидніший спосіб – це використання плоскої тарілки, столу чи іншої плоскої поверхні. Також можна використовувати негострі кути на кшталт краю сковорідки або металевої тарілки. 

Головне завдання господині – це створення невеликої тріщини, яка легко розходиться навіть у руках, щоб вміст міг бути перелитий у сковорідку чи ємність без крихт. 

Досвідчені шеф-кухарі роблять це руками. Відзначимо, що навіть якщо трохи шкаралупи потрапить у страву, це не завдасть шлунку багато шкоди. 

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: