- Головна
- Новини
- Еко
- Тварини & рослини
- Як правильно підживити домашні рослини навесні
Підживлення домашніх рослин є важливим елементом їх догляду, який сприяє здоровому росту та розвитку.
Ось декілька правил, як це робити правильно:
- За день або принаймні за кілька годин до першого підживлення ретельно полийте рослину, виливши зайву воду з піддонів.
- Використовуйте м'яку воду, температура якої повинна бути трохи вищою за температуру повітря в приміщенні.
- Якщо для певного виду рослин інструкція не вимагає іншого, розпочинайте підживлення поступово, зменшуючи перші дози у 2-3 рази.
- Рівномірно розподіляйте воду навколо країв горщика, уникаючи змочування стебел та листя, здійснюйте полив якнайобережніше.
- Після поливу не залишайте воду в піддоні та переконайтеся, що ґрунт висох до наступного поливу до рівня вологості, комфортного для рослин.
Достатньо бути обережним та уважним, дотримуватись стандартних правил поливу та ставитись до кожної рослини, як до вибагливої та дуже чутливої.
Більше новин читайте на GreenPost.
Більше з розділу Еко
Безпечне купання у Дніпрі – на що варто звернути увагу
Без рекордних показників та стихійних метеорологічних явищ: прогноз погоди в Україні на травень
У Нацпарку «Кам'янська Січ» запрацювала Добровільна пожежна охорона
Силікони в Антарктиці: українські вчені завершили відбір зразків для нового дослідження
Експертна дискусія: CBAM, СТВ і вуглецевий ринок в електроенергетиці України
Названо домашні засоби, які допоможуть відіпрати будь-які плями
На Волині екологи виявили понад 700 метрів браконьєрських сіток у водоймах
Композиції з пеларгонії і лаванди в ящиках-кашпо (ВІДЕО)
Більше з GreenPost
Замінить "щоденний" омлет: картопляна фритата з грибами
Фарбування яєць натуральними продуктами, без хімії: 9 варіантів
В «Укренерго» пояснили, чи будуть відключення електрики влітку
Огляд гри Sweet Bonanza демо: правила та особливості
Кокосовий торт без випікання: знадобиться тільки чотири інгридієнти
Названо чай, який знижує рівень цукру в крові до мінімуму: коштує копійки
М’ясні кнедлі, фаршировані сливами, у сметанному соусі «насолода»
Курячі котлети з морквою та сиром — просто і смачно