Як правильно харчуватися, щоб стимулювати вироблення колагену

1 хв на прочитання15 Серпня 2022, 06:42
Фото ілюстративне

Один із помічників для активації вироблення колагену — вітамін К.

З віком вироблення колагену в організмі природно скорочується. Причому, це відбувається не в глибокій старості, а вже після 30 років. Починаючи з цього віку, організм втрачає приблизно 1% колагенових запасів щорічно. І навіть якщо на перший погляд здається, що це мало, на стані шкіри ці втрати позначаються дуже швидко.

Але в наших силах простимулювати вироблення колагену. У цьому допоможуть кілька важливих вітамінів та мікроелементів. Вони прискорять вироблення і таким чином продовжать вашу молодість, пише «Країна Здоров’я».

Один із помічників для активації вироблення колагену — вітамін К. Його можна знайти у багатьох овочах та фруктах (шпинат, спаржа, листова зелень, броколі, бобові, полуниця). Обов'язково додайте перелічені продукти у меню. Також вітамін К міститься в печінці та курячому м'ясі.

Ще один важливий елемент для поповнення втрат колагену – вітамін С. Крім того, це сильний антиоксидант. Його натуральними джерелами для нас є ківі, чорна смородина, болгарський перець, помідори, манго та цитрусові.

вживайте омега-3. Цим нутрієнтом багата червона риба та інші морепродукти, а також насіння льону.

Не забувайте про цинк. Він і з колагеном допоможе, і загалом імунітет зміцнить. Цинк є в грибах, гарбузовому насінні, чорниці, какао.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: