Догори
Дати відгук

Як позбавитися від домашньої молі: лайфхак від біолога

Існує засіб, який ця комаха не переносить.

1 хв на прочитання20 Вересня 2023, 10:55
Поділитись:

Міль — це розносник небезпечних інфекцій та знищувач продуктів, одягу. Вони заводяться як у їжі, і у місці зберігання одягу.

Моль буває різна: зернова, меблева, вовняна, килимова (останню ще називають шкіроїдом, оскільки вона не проти поласувати шкіряними виробами), навіть житня та капустяна — лише близько 30 видів.

Це не тільки метелики, але ще й гусениці, і яйця. Виявляється, ганятися за метеликами, що літають по дому — заняття марне, оскільки, вбиваючи їх, ми лише виводимо з ладу самців, які нешкідливі для речей і продуктів. А в цей час самки відкладають у шафі нові сріблясто-білі яйця, з яких з'являються ненажерливі гусениці. Від них і позбавлятимемос

Біологи радять спочатку знайти гніздо молі. Якщо вона завелася у продуктах, то краще їх викинути. А їжу, яка ще не заражена, слід помістити у морозильну камеру на два тижні. Це знищить яйця та личинки молі.

Якщо ви не змогли знайти гніздо, використовуйте камфорний спирт. Зволожте паперові серветки і розкладіть їх у місцях ймовірної появи молі. Ця комаха не переносить запах камфори і намагатиметься залишити приміщення.

 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.