Всі вже знають, що в Україні є любителі випускати фальсифікати деяких популярних харчових продуктів. Найчастіше під цей удар потрапляє масло (вершкове), інформує Ukr.Media.
Ті, хто займається підробками, не виконують важливу умову, яка стосується складу даного продукту. У ньому повинні знаходитися лише тваринні жири плюс природні компоненти. Адже для виробництва вершкового масла береться коров'яче молоко.
Колір масла — показник його натуральності
Продукт з високою якістю (мова про коров'яче вершкове масло), який ви купили в одному з магазинів, ніколи не матиме білого відтінку. Його колір зобов'язаний бути жовтувато-білим. А різного виду білі тони — ознака фальсифікату. Явно біле масло буває лише те, на виробництво якого пішло молоко козяче.
Так, наприклад, масло вершкове (натуральне і домашнє) відрізняється яскраво-жовтим кольором. Джерело цього — великий вміст каротину в траві, яку поїдають корови.
А з метою надати маслу жовтого виду, на інших виробництвах в нього кладуть різні штучні барвники. Їх ви легко можете вдома виявити, використавши горілку.
Перевірте якість вершкового масла горілкою
Для цього слід розігріти горілку до 60 град. і налити її на шматочок масла. Якщо воно придбає явно жовтий відтінок, значить, в маслечко точно напхали багато штучних барвників. Від подібного "масла" краще взагалі відмовитися раз і назавжди.