Догори
Дати відгук

Як перевірити, чи стежать за вами через камеру смартфону: лайфхак

Подбайте про свою безпеку — всього кілька кліків на гаджеті.

1 хв на прочитання05 Жовтня 2023, 13:00
Поділитись:

Деякі люди хвилюються, що через камеру смартфону за ними можуть шпигувати. Фахівці Itech.ua пояснили, що насправді це не дуже легке завдання. Адже спочатку хакерам потрібно отримати  доступ до вашого гаджета та встановити на нього необхідне програмне забезпечення, а потім віддалено запускати камеру.

Доступ до камери можна отримати не тільки через додатки, а й за допомогою сайтів, які ви відвідуєте. Однак у сучасному світі майже на кожному сайті з'являються сповіщення про збір даних. Отже, як перевірити, чи хтось отримав доступ до вашої камери?

Якщо ваш смартфон має операційну систему Android, то просто зайдіть у браузер і натисніть на 3 крапки в правому верхньому кутку. Виберіть “Налаштування”, а потім “Налаштування сайтів”. Вибравши опцію “Камера”, ви побачите список сайтів, які мають доступ до вашої камери і можуть шпигувати за вами. Небажані можете видалити.

Фахівці рекомендують скачати  антивірусний або антишпигунський додаток, який може  допомогти виявити шкідливе або шпигунське ПЗ на вашому телефоні.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Здоров'я