Існує думка, що якщо ви їсте тільки внутрішню частину фрукта (наприклад, банан або диню), то мити його необов'язково.
Однак слід враховувати, що на плодах можуть виявитися бактерії листерії, кишкової палички та сальмонели, а також небезпечні хімікати — наприклад, пестициди, які у разі потрапляння в організм несуть багато ризиків для здоров'я людини. З цих причин важливо мити овочі та фрукти, навіть якщо ви не їсте шкірку, запевняє «Спорт-експрес».
«Візуального огляду недостатньо, щоб переконатись у чистоті. Відсутність видимих слідів бруду не гарантує, що у них немає шкідливих для людини патогенів», — ідеться в повідомленні.
Проте хімікати на фруктах та овочах не змиваються звичайною водою з-під крана.
Дехто навіть відмовляється від вживання цих продуктів, але насправді проблему хімікатів можна вирішити менш радикальним засобом — за допомогою звичайної харчової соди.
Багато навколомедичних джерел радять промивати содою не лише магазинні овочі та фрукти, а й ті, що вирощуються на власній садовій ділянці. Сода розчинить «хімію» на поверхні плодів, змиє плісняву та яйця паразитів і поверне натуральний запах.
Великі плоди слід мити поштучно. Спочатку промити фрукт звичайною водою, потім узяти трохи соди й натерти фрукт до повного розчинення соди. Потім змити і добре ополоснути плід.
Якщо плоди дрібні, можна приготувати содовий розчин: 1 ч. л. соди на 1 л води. Опустити туди плоди на 2 хвилини і добре промити проточною водою.
За допомогою соди можна також позбутися консервантів, яких містяться на сухофруктах. Для цього також спочатку слід промити їх холодною водою. Потім на 20 хвилин покласти у розчин із 1 склянки гарячої води та 1 ч. л. соди. Потім добре сполоснути звичайною водою.
Також ми розповідали про швидкий штрудель із яблуками: швидко, смачно, корисно та доступно.