Догори
Дати відгук
  • Головна
  • Новини
  • Еко
  • Ліс
  • «Як мокре горить»: як у Дежлісагентстві реагують на масштабні рубки у Кутському лісгоспі

«Як мокре горить»: як у Дежлісагентстві реагують на масштабні рубки у Кутському лісгоспі

збитки за незаконні порубки Кутським лісгоспом складають близько 14,6 млн грн.

2 хв на прочитання20 Березня 2020, 12:00
Територія лісгоспу входить до складу національного природного парку «Гуцульщина» Територія лісгоспу входить до складу національного природного парку «Гуцульщина»
Поділитись:

Державне агентство лісових ресурсів  жодним чином не покарало керівників Кутського держлісгоспу за масштабні рубки та перешкоджання перевірок, які проводила Державна екологічна інспекція. Наразі представники агентства лише взяли участь у нараді, де розглядалася питання законності рубок, які провів Кутський лісгосп на території національного природного парку (НПП)  «Гуцульщина». Про це йдеться у відповіді відомства на запит GreenPost.

«Згідно з дорученням Івано-Франківської обласної державної адміністрації (ОДА) за участю керівництва ОДА, Косівської районної державної адміністрації, представників Мінекоенерго, Держлісагентства, НПП «Гуцульщина», Обласного управління лісового та мисливського господарства у Івано-Франківській області, ДП «Кутський лісгосп», інших органів державної влади та громадськості відбулося засідання робочої групи щодо врегулювання питань функціонування НПП «Гуцульщина», – йдеться у листі за підписом голови Держлісагентства Андрія Заблоцького.

За результатами перевірки видано протокольне доручення, у тому числі щодо перевірки правоохоронними органами та Державною екологічною інспекцією (ДЕІ) Карпатського округу законності проведення Кутським лісгоспом рубок у лісах, які входять до складу НПП «Гуцульщина».

«У разі надходження до Держлісагентства від правоохоронних органів чи інших контролюючих органів інформації про допущення ДП «Кутський лісгосп» порушень лісового законодавства будуть вжиті заходи реагування», – зазначається у відповіді.  

Екоактивісти шоковані реакцією Держлісгоспу на дану ситуацію.

«Яка ще інформація про порушення потрібна пану Заблоцькому? Я особисто ще 13 січня передавав йому копії протоколів Держекоінспекції, якими зафіксовано масштабні рубки у цьому лісгоспі. Пан Заблоцький обіцяв розібратися. Але чомусь ще наполягав, аби ці ж протоколи ДЕІ направила у Держліс офіційно.  Ок, Держекоінспекція переслала ці протоколи офіційно, звернулася до очільника Держлісу. І де результат? Це так пан Заблоцький бореться з порушниками лісового законодавства як обіцяв?», – прокоментував ситуацію директор Київського еколого-культурного центру Володимир Борейко.

Як ми раніше повідомляли, за даними екоінспекції, збитки за незаконні порубки Кутським лісгоспом складають близько 14,6 млн грн. Особливість ситуації у тому, що територія лісгоспу входить до складу національного природного парку «Гуцульщина». 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Еко
Фото: Телеграм-канал «Дача. Сад та город»
Декор зі спилів дерева: нові ідеї для вашої дачі (ФОТО)
2 хв на прочитання53 хвилини тому
Фото: Телеграм-канал «Садівник»
Тюльпани — окраса весняного саду (ФОТО)
1 хв на прочитання8 годин тому
Самовільно рубали дерева
На Рівненщині затримали злочиців, які самовільно зрубали деревини на майже 90 тис. грн
1 хв на прочитанняВчора
Як діяти, коли горить ліс і торф
На Полтавщині вигоріли майже 300 га сухостою: як діяти у разі лісових, степових та торф’яних пожеж
1 хв на прочитанняВчора
День бур'янів: чи такий страшний бурʼян, як його малюють?
4 хв на прочитанняВчора
Новий регламент ЄС щодо упаковки PPWR: багаторазове пакування, заборона на деякі види пластику та мінімізація плівки
2 хв на прочитанняВчора
Розваги на джипах, квадроциклах та багі у заповідниках можуть заборонити законом: деталі
1 хв на прочитанняВчора
Правоохоронці викрили посадовців, які зрубували сторічні дуби в Чорнобильському заповіднику
2 хв на прочитанняВчора