Догори
Дати відгук
  • Головна
  • Новини
  • Еко
  • Ліс
  • «Як мокре горить»: як у Дежлісагентстві реагують на масштабні рубки у Кутському лісгоспі

«Як мокре горить»: як у Дежлісагентстві реагують на масштабні рубки у Кутському лісгоспі

збитки за незаконні порубки Кутським лісгоспом складають близько 14,6 млн грн.

2 хв на прочитання20 Березня 2020, 12:00
Територія лісгоспу входить до складу національного природного парку «Гуцульщина» Територія лісгоспу входить до складу національного природного парку «Гуцульщина»
Поділитись:

Державне агентство лісових ресурсів  жодним чином не покарало керівників Кутського держлісгоспу за масштабні рубки та перешкоджання перевірок, які проводила Державна екологічна інспекція. Наразі представники агентства лише взяли участь у нараді, де розглядалася питання законності рубок, які провів Кутський лісгосп на території національного природного парку (НПП)  «Гуцульщина». Про це йдеться у відповіді відомства на запит GreenPost.

«Згідно з дорученням Івано-Франківської обласної державної адміністрації (ОДА) за участю керівництва ОДА, Косівської районної державної адміністрації, представників Мінекоенерго, Держлісагентства, НПП «Гуцульщина», Обласного управління лісового та мисливського господарства у Івано-Франківській області, ДП «Кутський лісгосп», інших органів державної влади та громадськості відбулося засідання робочої групи щодо врегулювання питань функціонування НПП «Гуцульщина», – йдеться у листі за підписом голови Держлісагентства Андрія Заблоцького.

За результатами перевірки видано протокольне доручення, у тому числі щодо перевірки правоохоронними органами та Державною екологічною інспекцією (ДЕІ) Карпатського округу законності проведення Кутським лісгоспом рубок у лісах, які входять до складу НПП «Гуцульщина».

«У разі надходження до Держлісагентства від правоохоронних органів чи інших контролюючих органів інформації про допущення ДП «Кутський лісгосп» порушень лісового законодавства будуть вжиті заходи реагування», – зазначається у відповіді.  

Екоактивісти шоковані реакцією Держлісгоспу на дану ситуацію.

«Яка ще інформація про порушення потрібна пану Заблоцькому? Я особисто ще 13 січня передавав йому копії протоколів Держекоінспекції, якими зафіксовано масштабні рубки у цьому лісгоспі. Пан Заблоцький обіцяв розібратися. Але чомусь ще наполягав, аби ці ж протоколи ДЕІ направила у Держліс офіційно.  Ок, Держекоінспекція переслала ці протоколи офіційно, звернулася до очільника Держлісу. І де результат? Це так пан Заблоцький бореться з порушниками лісового законодавства як обіцяв?», – прокоментував ситуацію директор Київського еколого-культурного центру Володимир Борейко.

Як ми раніше повідомляли, за даними екоінспекції, збитки за незаконні порубки Кутським лісгоспом складають близько 14,6 млн грн. Особливість ситуації у тому, що територія лісгоспу входить до складу національного природного парку «Гуцульщина». 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost
Антиоксидант довголіття Корисні продукти Молодість
Вчені назвали продукти, які містять "антиоксидант довголіття"
1 хв на прочитання4 години тому
Фото ілюстративне
Важкохворі рідше помирають і швидше одужують: науковці назвали нові переваги чищення зубів
2 хв на прочитання6 годин тому
Фото ілюстративне
У Литві пацієнтам почали виписувати рецепти на кроки
1 хв на прочитання7 годин тому
Шкідливі Продукти Попереджають лікарі Фітнес Схднення
Сім "здорових" продуктів, які насправді шкідливіші за цукерки
4 хв на прочитання8 годин тому
Смертність серед дітей сягає 10 % — спалах нового штаму віспи мавп турбує ВООЗ
4 хв на прочитання9 годин тому
Туреччина заявляє права на денер-кебаб у ЄС — Німеччина проти
1 хв на прочитання10 годин тому
Олімпіада-2024: де дивитися відкриття церемонії, яка пройде сьогодні
1 хв на прочитання11 годин тому
ООН реєструє все більше нових випадків ВІЛ-інфекції у Східній Європі та Центральній Азії. Україна посідає особливе місце
2 хв на прочитання12 годин тому