Догори
Дати відгук

Як лікувати дерева взимку: поради садівникам

Часто під променями сонця сніг може швидко танути, звільняючи стовбури дерев.

1 хв на прочитання22 Січня 2024, 20:18
Фото: Телеграм-канал «Садівник» Фото: Телеграм-канал «Садівник»
Поділитись:

Взимку дерева потребують особливої уваги та догляду. Часто під променями сонця сніг може швидко танути, звільняючи стовбури дерев. Тому важливо вжити заходи для захисту вашої садової зелені, розповідає Телеграм-канал «Садівник».

Насамперед слід звернути увагу, чи не пошкоджені гризунами гілки молодих дерев і прикопані на зиму саджанці. Зазвичай у таких випадках зайці люблять об'їдати молоді гілочки. Якщо побачили такі гілки, обріжте їх секатором на бруньку чи бічну гілку.

Більш серйозних збитків можуть завдати миші. Вони можуть знищити саджанці, а також молоді дерева, об'ївши на них кору аж до деревини на всій частині, розташованій у снігу. Якщо на корі лише поверхневі пошкодження, рани швидко затягнуться, їх можна навіть не лікувати.

При пошкодженні значної частини кори треба негайно обмазати рану садовим варом, у жодному разі не зачищаючи її краї. Обмазування захистить оголені тканини від висихання. Розгалужені гілки бажано скріпити міцною обв'язкою, підклавши під неї дерев'яні бруски. Під великі гілки краще поставити підпори.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.