Догори
Дати відгук

Як легко позбавитися зайвого за правилом 90/90: лайфхак від експерта

Це правило застосовують не лише до одягу, а й до будь-яких предметів. При використанні шафи швидко розмотлошуються.

2 хв на прочитання29 Квітня 2024, 07:32
Фото ілюстративне Фото ілюстративне
Поділитись:

Шафи забиті незрозуміло чим? Тим, кому важко розлучатися зі своїм добром, допоможе метод 90/90, про який розповідає експерт з організації простору agent_chisto.

Як визначити, які речі не потрібні? Правило 90/90 просте, як і все геніальне. Подивіться на річ і згадайте, коли ви востаннє нею користувалися. Якщо більше, ніж 90 днів тому, і ви не плануєте використовувати її ще 90 днів, значить, вона дарма займає місце. Викиньте її або віддайте/продайте.

Це правило застосовують не лише до одягу, а й до будь-яких предметів. При використанні шафи швидко розмотлошуються.

Якщо все одно важко розлучатися зі старими речами, почніть із малого — використовуйте правило 90/90 спочатку лише для однієї полиці. Напевно, результат вам сподобається, і ви зможете розібрати шафу повністю, а потім перейти до іншої — і так, поступово, крок за кроком, пройтися по всій квартирі.

Не забудьте про шафки з ліками, бакалією, консервами, скриньки з ґудзиками, папки з документами.

Проте це правило не підходить, коли йдеться про сезонні речі та предмети, що мають для вас особливу цінність.

Розмотлошення буде продуктивнішим, якщо додатково використовувати метод знаменитої Марі Кондо, яка вчить, що кожна річ у нашому оточенні має приносити радість. Під час весняного прибирання позбавтеся всього, що не викликає приємних емоцій.

Використовуйте метод Марі, коли йдеться про сезонні речі та предмети, що мають для вас особливу цінність — у цьому випадку правило 90/90 не підходить.

Головне пояснення, чому ми не викидаємо непотрібне — думки про те, що воно може стати в пригоді. Правило 90/90 дає надійні критерії відбору: якщо предмет не використовується більшу частину року, значить, він марний і його можна сміливо позбавлятися.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.