Догори
Дати відгук

Як купити справжній якісний мед: поради пасічника

1 хв на прочитання19 Лютого 2020, 12:17
Поділитись:
19.02.2020 Автор: Олег Листопад

На сьогодні для пересічного споживача не існує надійних способів, які дозволяють визначити якість меду при його придбанні. Тож убезпечитися можна лише купуючи продукцію у тих виробників, які вже довели свою надійність. Про це GreenPost розповів експерт-бджоляр Сергій Щербак.

«Виробники продукції, які самі продають свій мед, зацікавлені в високій якості та репутації. Як власник пасіки раджу купувати у “свого” постачальника. Сьогодні у мене в селі і районі купують більше меду, ніж коли я продаю у Києві, бо знають, де моя пасіка, мають можливість прийти на відкачку, покуштувати різні види меду. Але, звичайно, більше тони меду складно продати у роздріб кінцевому споживачеві», – сказав GreenPost власник пасіки «Деснянські медозбори» Сергій Щербак.

Експерти стверджують: близько 20-25% меду, який перевіряється в Україні, є фальсифікатом. Цей фальсифікат, звісно, непридатний для експорту, а тому повертається на внутрішній ринок. На внутрішньому ринку, де майже не діють норми у стандартизації продукції перед її продажем, такий мед йде в реалізацію у торговельних мережах та роздрібних точках.

Раніше GreenPost писав про те, чому оптовики занижують ціну на мед.

 

 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Здоров'я