Догори
Дати відгук
  • Головна
  • Новини
  • Здоров'я
  • Як Харків прощається з Кернесом: черги як в мавзолей та ймовірний сплеск нових випадків COVID (відео,фото)

Як Харків прощається з Кернесом: черги як в мавзолей та ймовірний сплеск нових випадків COVID (відео,фото)

В Харкові прощаються з мером міста Геннадієм Кернесом. Він помер 17 грудня від наслідків Covid-19.

2 хв на прочитання23 Грудня 2020, 12:49
Всі фото: Нетиповий Харків Всі фото: Нетиповий Харків
Поділитись:

У Харкові відбувається церемонія прощання з Геннадієм Кернесом. Помпезно із застосуванням медіа-технологій. Наразі черги людей, які хочуть потрапити до Харківського оперного театру, де проходить процедура прощання з мером міста, нагадують черги до мавзолею Леніна за радянський часів або ж черги до Ватикану до часів пандемії.
Панахида почалася о 09:00 у Благовіщенському соборі, куди змогли потрапити тільки близькі померлого,  і триватиме до 13:00 в фойє Харківського оперного театру, куди пускають усіх охочих.

Цивільна дружина Кернеса, Оксана Гайсинська

Повідомляється, що чимало людей були присутні на церемонії віртуально: в YouTube траурну церемонію переглядали понад 2,5 тисячі осіб.

Вже відомо, що прощалися з Кернесом також відомі політики та бізнесмени. Серед присутніх на церемонії були мер Києва Віталій Кличко, нардеп Вадим Новинський, соратники Кернеса Михайло Добкін та Павло Фукс,  новий губернатор Харківської області, депутати міської та обласної рад.

Керівництво області, фото : Нетиповий Харків

Попрощатися  Кернесом  прийшло багато жителів Харкова: головні вулиці міста перекриті та охороняються силовиками, маршрути громадського транспорту змінено. 

Тисячі людей, в тому числі з дітьми, шикуються в чергу, щоб попрощатися з Кернесом. 

З відео видно, що деякі люди намагаються зберігати соціальну дистанцію та перебувають у масках. Але цілком ймовірно, що після такого скупчення людей різного віку в Харкові знову зросте кількість випадків коронавірусу.

Для тих, хто зібрався на вулиці, процедуру прощання транслюють із великих екранів які висять на стіні Харківської опери.

Як повідомляють ЗМІ, поховають Геннадія Кернеса на 2-му міському кладовищі.

Нагадаємо, що переобраний мер Харкова Геннадій Кернес помер від ускладнень коронавірусної інфекції.

Незадовго до цього з'явилися повідомлення, що в Кернеса відмовили обидві нирки.

У вересні його відвезли з Харкова до Берліна, де його госпіталізували в клініку «Шаріте». З 23 серпня мер не з'являвся на публіці, не записував відеозвернень. Кернес на тлі коронавірусу переніс інсульт.

На виборах 25 жовтня за Кернеса проголосували 60,34 % виборців і втретє вибрали його харківським міським головою. Він повинен був принести присягу разом із новообраними депутатами міської ради, однак до 9 грудня Кернес приїхати не встиг.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Здоров'я
Більше з GreenPost