Догори
Дати відгук

Як дізнатися, що ваша печінка скоро відмовить – перші ознаки та симптоми

Спробуйте застосувати ці поради у своєму житті:

3 хв на прочитання02 Листопада 2022, 23:40
Поділитись:

Перед тим, як печінка відмовить, є кілька попереджувальних ознак, які не слід ігнорувати. Вони говорять про те, що через неправильне харчування печінка не виконує всіх своїх завдань.

Ось ознаки: хронічна втома, негативні емоції, туман мозку (млявість або відчуття повного виснаження), дифузні головні болі, мігрень, біль у зап’ясті або м’язах, надмірне потовиділення, алергія, акне або шкірні захворювання, гази, здуття живота, біль у животі, запор, діарея, гормональний дисбаланс.

Тривога, депресія, неприємний запах з рота, незрозуміле збільшення ваги.

Ці симптоми можуть здатися занадто загальними, але якщо у вас їх більше трьох одночасно, це може означати, що печінка намагається виконувати свою роботу.

Хороша новина полягає в тому, що якщо ви вчасно зрозумієте, що печінка не справляється зі своїми завданнями, ви можете змінити спосіб життя, щоб повернути її на ноги.

Спробуйте застосувати ці поради у своєму житті:

Купуйте органічні продукти

Уникайте генетично модифікованих продуктів, повних небезпечних хімікатів.

Дотримуйтеся збалансованої дієти

Якісні білки (тварини чи овочі), цільнозернові продукти, ферментовані продукти, здорові жири, горіхи, арахіс і насіння – усе це повинно бути у вашому плані харчування. Уникайте нездорових масел

Йдеться про ріпак, кукурудзу, соняшникову олію.

Пийте багато води

Щодня потрібно вживати не менше двох з половиною літрів води.

Їжте багато корисних жирів

Кокосова олія, масло тварин, яких годували травою, авокадо, коноплі – все це здорові жири, які допомагають правильній роботі вашої печінки.

Не забувайте про клітковину

Більшості людей потрібно щонайменше 35 г клітковини на день. Вони можуть надходити з насіння чіа, насіння льону, авокадо, брокколі та брюссельської капусти.

Виключіть оброблений цукор

Тобто білий/коричневий цукор, тростинний цукор, буряковий цукор – всі ці сорти повинні зникнути з вашого раціону.

Їжте багато зелених листових овочів

Всі ці овочі містять магній, фолієву кислоту, вітаміни С і В.

Обмежити споживання алкоголю

Ви можете замінити це фізичними вправами та медитацією.

Крім усіх цих засобів, ви повинні знати, що є продукти і трави, які творять чудеса з вашою печінкою. Як, наприклад, артишоки, які відомі тим, що вони захищають і підтримують роботу печінки. Крім того, ця їжа також допомагає жовчі.

У той же час слід згадати куркуму, яка містить куркумін, активний інгредієнт, який допомагає організму виводити канцерогени.

Це означає, що печінка буде більш захищена і, крім того, буде підтримана регенерація, якщо її клітини були пошкоджені. А армориул, рослина, яка росте також у Румунії, особливо в Добруджі, справжня райська рука для печінки.

Силімарин, активний інгредієнт зброї, має антифіброзну, противірусну, антиоксидантну та протизапальну дію. Крім того, рослина захищає печінку.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.