Догори
Дати відгук

Дізнатися, підроблений алкоголь чи ні, допоможе смартфон

Зіставлення інформації з QR-коду та штрих-коду акцизної марки є надійним способом перевірки оригінальності алкогольної продукції та уникнення підробок

1 хв на прочитання02 Листопада 2020, 11:49
Поділитись:

Експерт з питань податків Ілля Несходовський розповів, як за допомогою смартфону можна відрізнити справжній алкоголь від підробки, пише agronews.ua.

“Саме за допомогою QR-коду, розміщеного на акцизній марці пляшки, споживач може виявити підробку, скориставшись телефоном. Головне – мати на смартфоні додаток, який зчитує QR-коди. Коли ви зіскановуєте його телефоном — вас переводить на вебресурс для миттєвої перевірки марки. Тобто буквально за кілька секунд ви можете отримати інформацію про суб’єкт господарювання, який отримав марку акцизного податку”, – розповів експерт.

Зіставлення інформації з QR-коду та штрих-коду акцизної марки є надійним способом перевірки оригінальності алкогольної продукції та уникнення підробок.

Несходивський підкреслив, якщо такої інформації немає – це є 100% свідченням того, що алкоголь підробний, акцизна марка є підробною й алкоголь нелегальний. Якщо акцизна марка є, то, відповідно, ви бачите, яка юридична особа її отримала.

До слова, фонд державного майна України продав приватному інвестору за 53 млн грн третій об'єкт ДП "Укрспирт" – Овечацьке місце провадження діяльності. 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.