Догори
Дати відгук

Ягуара та уссурійську тигрицю врятовано із зони бойових дій, але зоопарк потребує допомоги

Витрати на утримання нових мешканців не були заплановані.

1 хв на прочитання06 Квітня 2022, 19:43
Поділитись:

Подільський зоопарк евакуював ягуара та тигрицю уссурійську із зони бойових дій з приватного зоопарку на Одещині. Під обстрілами тварини були приречені на голодну та насильницьку смерть. Вчора ввечері власники покинули територію України. Тож, евакуація проходила в стислі терміни.

Адміністрація Подільського зоопарку вдячна облдержадміністрації, облраді та підприємству "Віноблагроліс", підрозділом якого є зоопарк, у сприянні в закупівлі нового автомобіля.

Ягуари, тигри - дуже лякливі, полохливі, чутливі до кліматичних умов тварини. Тож, умови транспортування цих хижаків мають бути відповідними, з урахуванням всіх зооветеринарних вимог

-Тварини перенесли дорогу добре. Ми розмістили їх у тимчасові вольєри і вже сьогодні спробуємо їх погодувати, наллємо у поїлку чисту воду, - зазначає директор Подільського зоопарку Євген Ткачик, який особисто брав участь в евакуації тварин із зони бойових дій.

За словами директора, адаптація тварин триватиме до трьох тижнів. До клімату, води, корму і, навіть, нової розмови. За його словами, в раціоні цих хижаків лише м'ясо, крім свинини. Ягуару на добу потрібно 5 кілограмів м'яса, тигриці - 6-8 кілограмів м'яса.

Витрати на утримання нових мешканців не були заплановані. Тож, просимо усіх небайдужих підтримати наш зоопарк, а бажаючих опікуватись цими красенями, звернутись до адміністрації Подільського зоопарку та взяти тварин-переселенців під опіку. 

Адреса та контакти зоопарку:

http://zoopark.vinnica.ua/

+380 432 619 255

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.