Догори
Дати відгук

Вживання інжиру може бути корисним для здоров’я серцево-судинної системи

Крім приємного смаку, інжир має масу корисних для організму властивостей

2 хв на прочитання17 Грудня 2022, 15:05
Поділитись:

Цей солодкий фотогенічний фрукт давно обзавівся цілою армією шанувальників і цілком виправдано. Крім приємного смаку, інжир має масу корисних для організму властивостей: від профілактики серцево-судинних захворювань до покращення стану шкіри. Про те, чому інжир варто додати до свого раціону (хоча б на час сезону), розповідаємо у нашому матеріалі.

Користь інжиру

Інжир надзвичайно багатий на різні вітаміни і мікроелементи, концентрація яких значно підвищується, якщо фрукт висушити. Проте в такому випадку концентрація цукру і калорійність фрукта зростуть практично в 5 разів, тому фахівці рекомендують все ж таки зупинитися на свіжих плодах.

Інжир – справжня скарбниця міді, яка потрібна для правильного перебігу багатьох процесів в організмі. Вона необхідна для нормалізації метаболізму, утворення нових червоних кров’яних тілець – еритроцитів, виробництва нейромедіаторів та сполучних тканин.

Крім того, солодкий фрукт надзвичайно багатий на вітамін В6 — він допомагає організму розщеплювати білки на амінокислоти, отримувати з них енергію, відіграє важливу роль у здоров’ї нервової системи (особливо когнітивної функції) і здатний уповільнювати процеси старіння (як — ми розповідали тут). У питанні збереження молодості вам також допоможуть антиоксиданти, на які багатий інжир: вони захищають клітини організму від пошкодження вільними радикалами, запобігають появі зморшок та гіперпігментації.

Регулярне вживання інжиру може бути корисним для здоров’я серцево-судинної системи. Багаточленові дослідження встановили зв’язок між вживанням інжиру та зниженням рівня ЛПНГ – «поганого» холестерину. Фрукт багатий на вітамін К, який зміцнює стінки кровоносних судин, перешкоджає їх кальцифікації і забезпечує профілактику утворення тромбів.

Можлива шкода

Однозначно шкідливих властивостей в інжирі не виявлено, але з ряду причин з ним варто бути обережніше. По-перше, фрукт (особливо в сушеному вигляді) містить пристойну кількість цукру, що може спровокувати різкі стрибки глюкози в крові, а в перспективі підвищити ризик захворювання на цукровий діабет 2 типу. Цікаво, але листя інжиру, з яких заварюють чай, навпаки показали себе як відмінний засіб для контролю цукру в крові.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Здоров'я
 Кінь понівечив господаря.
Фото: ОЦЕМД
Роздратований кінь тяжко понівечив молодого господаря (ФОТО)
1 хв на прочитаннягодина тому
Знижує рівень цукру в крові Корисні напої Чай
Названо чай, який знижує рівень цукру в крові до мінімуму: коштує копійки
1 хв на прочитання10 годин тому
Викрито організовану групу лікарів.
Фото: ДБР, ілюстративне
Викрито організовану групу лікарів, які підробляли документи для отримання інвалідності
1 хв на прочитанняВчора
Кільце i.Con та контрацептиви STEYE
«Розумні» презервативи: нові технології дарують нові можливості подбати про своє здоров’я
1 хв на прочитанняВчора
У чому небезпека гемофільної інфекції і якими вакцинами в Україні відбуваються профілактичні щеплення
1 хв на прочитанняВчора
У разі проковтування забарвлює губи дитини в синій колір: у США вирішили проблему дітей, які ковтають батарейки
3 хв на прочитанняВчора
Боротьба немовлят, що плачуть: у Японії пройшов фестиваль незвичайного сумо — у ньому беруть участь однорічні діти (ФОТО)
3 хв на прочитанняВчора
Щеплення проти гепатиту В: відповідь МОЗ, чому не варто відкладати
2 хв на прочитанняВчора
Більше з GreenPost