Про користь чорниці відомо всім, але мало хто знає, що цю ягоду потрібно включати до раціону вкрай обережно. Розповідаємо, скільки чорниць можна їсти на день.
Чорниця вважається суперфудом і королевою антиоксидантних продуктів. Ця ягода має сечогінну, жарознижувальну та протизапальну дію, виводить з організму важкі метали, нормалізує обмін речовин, допомагає знизити вагу.
Поліфеноли, що містяться в чорниці, захищають ДНК від спричинених старінням пошкоджень, знижують поганий холестерин, запобігають серцево-судинним захворюванням.
Рекомендована денна норма вживання чорниці становить 200-250 г. Вживання більше 500 г цієї ягоди на день загрожує алергічною реакцією та розладом шлунка.