Догори
Дати відгук
  • Головна
  • Новини
  • Агро
  • Виявляється в Україні є риба: Держрибагентсво звітує про експорт філе на мільйони доларів

Виявляється в Україні є риба: Держрибагентсво звітує про експорт філе на мільйони доларів

Поставлено на зовнішні ринки 421 тонну свіжого, охолодженого або мороженого рибного філе та іншого м’яса риб

1 хв на прочитання15 Травня 2020, 15:58
pixabay pixabay
Поділитись:

Державне агентство рибного господарства України звітує про те, що  за два місяці Україна експортувала 421 тонну свіжого, охолодженого або мороженого рибного філе. Як ідеться на сайті відомства, протягом січня-лютого 2020 року Україна продала риби на 2,4 млн дол. США.

Найбільшим покупцем українського свіжого, охолодженого або мороженого рибного філе в грошовому вимірі стала Німеччина – 194 тонни на 1,2 млн дол. США (46% всього експорту).

Також значні поставки здійснено до Данії (103 тонни на 498,1 тис. дол. США), Нідерландів (36 тонн на 189,3 тис. дол. США), Литви (30 тонн на 162,4 тис. дол. США), Угорщини (21 тонна на 147,2 тис. дол. США) та Польщі (19,5 тонн на 111,7 тис. дол. США)

Агентсво говорить, що найбільше було  експортовано тріски, лосося тихоокеанського (нерка, горбуша, кета, чавича, кижуч, сима, форель Біва), атлантичного та дунайського, сома, тунця. 

Детальніше з інформацією можна ознайомитися за посиланням.

Нагадаємо, Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що Україні вистачить пшениці та інших видів продовольства навіть без обмеження експорту. 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.