Догори
Дати відгук

Вишам радять змінити графік навчання через економію енергоресурсів

Вишам та коледжам рекомендовано використовувати суботні дні як робочі в теплі місяці року.

2 хв на прочитання21 Травня 2024, 12:36
Графік навчання Економія енергоресурсів Енеретика Графік навчання Економія енергоресурсів Енеретика
Поділитись:

Міністерство освіти і науки рекомендує закладам фахової передвищої і вищої освіти розпочати новий навчальний рік у першій половині серпня 2024 року та зменшити кількість навчальних днів взимку.

Метою такого рішення є можливість проходження осінньо-зимового періоду та створення гнучкого графіку освітнього процесу, адаптованого до економного використання енергоресурсів.

Розпочати навчальний рік раніше рекомендовано для освітніх програм усіх рівнів і всіх студентів, окрім студентів перших курсів.

Також вишам та коледжам рекомендовано використовувати суботні дні як робочі в теплі місяці року.

Окрім того, з середини листопада 2024 року до середини березня 2025 року МОН рекомендує закладам освіти планувати проведення заліково-екзаменаційної сесії, практичної підготовки, виконання курсових і кваліфікаційних робіт та подовжених канікул.

При цьому в разі потреби продовження занять має тривати в дистанційному форматі, або освітній процес у 2024/25 навчальному році має бути продовжений до кінця липня 2025 року, за винятком випускних курсів.

З метою створення безпечних умов навчання вишам та коледжам рекомендують провадити освітній процес в аудиторному або змішаному форматах у приміщенні закладу освіти або його окремому корпусі в межах розрахункової місткості споруд цивільного захисту.

Щодо тилових регіонів, то планується забезпечити проведення освітнього процесу переважно в аудиторному форматі з урахуванням безпеки учасників освітнього процесу та за погодженням з обласними військовими адміністраціями.

У прифронтових та прикордонних областях МОН рекомендує здійснювати освітній процес в укриттях або на базі інших закладів освіти в тилових регіонах у змішаному або (як виняток) дистанційному форматі.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.