Виростуть солодкими та м’ясистими – досвідчені дачники розкрили головний секрет вирощування помідорів

1 хв на прочитання19 Квітня 2023, 21:39

Підвищують вміст цукрів у томатах фосфорно-калійні добрива

Часто зібравши перший урожай томатів, овочівники починають нарікати на смак, вони очікували, що помідори будуть солодкими, а виросли чомусь кислі.

«Дуже люблю, щоб помідори були солодкуватими на смак, але як не намагаюся отримати такі плоди, ніяк не виходить. Підкажіть, будь ласка, як це зробити»написала читачка газети "На пенсії".

Підвищують вміст цукрів у томатах фосфорно-калійні добрива, а також їх застосування з перегноєм. Мінеральні азотні добрива, навпаки, сприяють збільшенню вегетативної маси рослини та знижують вміст цукрів. Підвищують урожайність томатів і роблять їх солодшими бор, марганець і мідь. Завдяки дії цих мікроелементів розвиток рослин пришвидшується на 3-8 днів.

Томати світлолюбні, тому солодшими вони дозрівають при інтенсивному освітленні. Також для підвищення вмісту цукрів правильно формуйте рослини – в 1, 2 або 3 стебла (залежно від типу куща), прищипуйте у серпні верхівки у плодоносних пагонів високорослих пізньостиглих сортів і одночасно видаляйте квіткові пензлі, на яких плоди все одно не встигнуть сформуватися.

 

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: