- Головна
- Новини
- Агро
- С/Г продукція
- Виростуть солодкими та м’ясистими – досвідчені дачники розкрили головний секрет вирощування помідорів
Виростуть солодкими та м’ясистими – досвідчені дачники розкрили головний секрет вирощування помідорів
Підвищують вміст цукрів у томатах фосфорно-калійні добрива
Часто зібравши перший урожай томатів, овочівники починають нарікати на смак, вони очікували, що помідори будуть солодкими, а виросли чомусь кислі.
«Дуже люблю, щоб помідори були солодкуватими на смак, але як не намагаюся отримати такі плоди, ніяк не виходить. Підкажіть, будь ласка, як це зробити», – написала читачка газети "На пенсії".
Підвищують вміст цукрів у томатах фосфорно-калійні добрива, а також їх застосування з перегноєм. Мінеральні азотні добрива, навпаки, сприяють збільшенню вегетативної маси рослини та знижують вміст цукрів. Підвищують урожайність томатів і роблять їх солодшими бор, марганець і мідь. Завдяки дії цих мікроелементів розвиток рослин пришвидшується на 3-8 днів.
Томати світлолюбні, тому солодшими вони дозрівають при інтенсивному освітленні. Також для підвищення вмісту цукрів правильно формуйте рослини – в 1, 2 або 3 стебла (залежно від типу куща), прищипуйте у серпні верхівки у плодоносних пагонів високорослих пізньостиглих сортів і одночасно видаляйте квіткові пензлі, на яких плоди все одно не встигнуть сформуватися.