- Головна
- Новини
- Агро
- С/Г продукція
- Виробництво баранини в Україні зросло більш ніж утричі
Виробництво баранини в Україні зросло більш ніж утричі
У січні-серпні 2020 року в Україні вироблено 352,7 т свіжої та охолодженої баранини, включаючи м’ясо ягнят, що більше, ніж за аналогічний період минулого року. Про це повідомляє Державна служба статистики.
Зазначається, що у 2019 році було вироблено 102 т свіжої й охолодженої баранини, а це у 3,5 раза менше, ніж за 8 місяців поточного 2020 року.
Разом з тим, виробництво баранини у серпні 2020 року становило 27,3 т, що на 30% менше, ніж за серпень 2019 року.
Найпошириніше вівчарство на Буковині. На поточний момент лише в Чернівецькій області знаходиться близько 50 тис. овець. З них 5 тис. в сільськогосподарських підприємствах, а все інше поголів’я утримується у фермерських господарствах і у населення.
Тим не менше, раніше ми писали, що українцям не по кишені м'ясо, тому зростають обсяги споживання більш доступних хліба і картоплі. Швидше за все це пов'язано з меншими прибутками громадян, які значно скоротилися внаслідок пандемії коронавірусу.
Економіст Олег Пендзин вважає, що те, що відбувається з падінням виробництва м'яса, молока, яєць в Україні - це наслідок падіння купівельної спроможності населення.