Догори
Дати відгук

Вирішення проблеми по-китайськи: лікарні, які надавали неналежну допомогу, просто зачинили

Мабуть, таким чином сподівалися підвищити шанси жителів отримати медичну допомогу.

2 хв на прочитання14 Січня 2022, 12:20
Лю Шуньчжи, директор комісії охорони здоров'я Сіаня, вибачився перед громадськістю на прес-конференції 6 січня після того, як у вагітної жінки стався викидень через несвоєчасне лікування. [Фото/CCTV] Лю Шуньчжи, директор комісії охорони здоров'я Сіаня, вибачився перед громадськістю на прес-конференції 6 січня після того, як у вагітної жінки стався викидень через несвоєчасне лікування. [Фото/CCTV]
Поділитись:

Дві лікарні в Сіані, столиці китайської провінції Шеньсі, отримали наказ призупинити роботу на три місяці з метою виправлення та покращення через затримку з порятунком, діагностикою та лікуванням гострих і критичних пацієнтів на початку цього місяця. Про це повідомляє Chinadaily.

Згідно з заявою, опублікованою на офіційному веб-сайті Комісії охорони здоров’я Сіаня, лікарням Сіань Гаосінь та Сіаньському міжнародному медичному центру буде дозволено відновити роботу лише після перевірки з боку органів влади після їх виправлення через три місяці.

Обидві лікарні — зі слабким почуттям відповідальності, вони відмовилися впроваджувати принцип «люди насамперед, а життя передусім» у своїй медичній роботі й не виконали обов’язок «зцілення поранених і порятунок вмираючих» після початку цього раунду спалаху COVID-19 у місті, йдеться у повідомленні.

Водночас обидві лікарні не змогли впровадити основні системи управління якістю медицини, включаючи відповідальність за перший діагноз і невідкладний порятунок важкохворих пацієнтів, що викликало широке занепокоєння серед місцевих жителів і спричинило дуже поганий вплив на суспільство.

У місцевих соцмережах раніше повідомлялося, що у жінки, яка була на восьмому місяці вагітності, стався викидень після того, як їй було відмовлено в госпіталізації до лікарні Сіань Гаосінь, оскільки її результати ПЛР-аналізу з’явилися лише через чотири години. Раніше цього місяця лікарні Сіаньського міжнародного медичного центру відмовили чоловіку із зони середнього ризику, який страждав на стенокардію.

Згідно з повідомленням, генерального директора лікарні Сіань Гаосінь було відсторонено від роботи, а директора амбулаторії, директора акушерського відділення та заступника директора з медичних питань було звільнено.

Голову лікарні Сіаньського міжнародного медичного центру також було звільнено, а віце-президента лікарні з медичних питань та головну медичну сестру амбулаторії відсторонили від займаних посад, йдеться у повідомленні.

Також ми писали, що в Сіані дуже напружена ситуація з продовольством: станьте на коліна й подякуйте за їжу (ФОТО, ВІДЕО).

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost