Виникнення онкологічних патологій: чому дієтологи радять обмежити вживання попкорну

1 хв на прочитання07 Лютого 2024, 21:38
Чому дієтологи радять обмежити вживання попкорну

Дієтологи прирівнюють смажену кукурудзу з чипсами

Дієтологи визнають, що вживання попкорну під час перегляду улюблених фільмів – це одне з найприємніших занять. Однак фахівці рекомендують відмовитися від цього продукту і знайти йому більш здорову заміну.

Почати варто з того, що в одному невеликому відерці попкорну міститься добова норма калорій.

Також рекомендується звернути увагу на кількість шкідливих харчових добавок, які використовуються під час виробництва попкорну. Дієтологи прирівнюють смажену кукурудзу з чипсами, оскільки при її приготуванні утворюється діацетил. Ця речовина підвищує ризик виникнення онкологічних патологій, фіброзу легеневої тканини, а також хвороби Альцгеймера.

Фахівці з харчування рекомендують замінити попкорн звичайними житніми сухариками, виноградом кишмиш, сухофруктами, гарбузовим насінням і сушеними овочами.

Більше новин читайте на GreenPost.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: