Догори
Дати відгук

Викрито масштабну схему заволодіння природним газом на 250 млн грн.

Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваним запобіжних заходів.

1 хв на прочитання08 Лютого 2022, 17:32
Газ Газ
Поділитись:

Офіс Генерального прокурора повідомив про підозру директору та представнику однієї з комерційних структур, які намагалися заволодіти природним газом (ч. 2 ст.15, ч. 4 ст. 190 КК України). Про це йдеться в пресрелізі офісу ГПУ.

За даними слідства, у лютому 2020 року директор та представник приватного підприємства підготували нібито від імені Міністерства фінансів України пакет завідомо підроблених документів та подали їх до АТ «Укртрансгаз». Таким чином вони намагалися отримати можливість розпоряджатися природнім газом в обсязі 43,6 млн кубометрів вартістю 250 млн грн., який перебував на обліку зберігання Міністерства фінансів України.

У подальшому невстановлені наразі особи з числа працівників АТ «Укртрансгаз», перевіривши ці документи, рекомендували на їх підставі укладення із приватним підприємством договору зберігання природного газу. Це у свою чергу створювало можливість отримати підстави розпоряджатися природним газом.

Злочинний задум не було доведено до кінця, оскільки злочин було попереджено правоохоронцями.

Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваним запобіжних заходів.

Раше ми писали, що за Незаконне відчуження природного газу: Державне бюро розслідувань робить обшуки у колишнього керівництва Нафтогазу

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.