Кулінари перерахували головні помилки, через які деруни розвалюються і не встигають приготуватися. Одна з причин використання борошна, інформує Ukr.Media.
Так, перше, що радять кухарі для ідеального приготування страви з картоплі — відмовитись від борошна. Звичний інгредієнт можна замінити на манку. Тоді деруни перестануть розвалюватись. Зазвичай на 1 кілограм натертої картоплі достатньо 2 столові ложки крупи.
Ще один лайфхак для приготування відмінних дерунів — не додавати надто багато яєць у терту картоплю. Достатньо всього одного, щоб досягти потрібної консистенції.
При цьому класичний рецепт дерунів — тільки картопля, цибуля, сіль та перець. Зазвичай, кулінарні експерименти у приготуванні цієї страви обертаються розчаруванням. Максимум можна спробувати додатково додати паприку, базилік, петрушку або кріп.