Догори
Дати відгук
  • Головна
  • Новини
  • Еко
  • Виділено 135 млн грн на питну воду постраждалим в результаті теракту на Каховській ГЕС

Виділено 135 млн грн на питну воду постраждалим в результаті теракту на Каховській ГЕС

Додаткові кошти спрямують на відновлення, реконструкцію чи капітальний ремонт водогонів.

2 хв на прочитання13 Вересня 2023, 08:30
 Pixabay Pixabay
Поділитись:

Кабінет Міністрів України виділив з резервного фонду держбюджету додатково майже 135,5 млн грн на роботи, спрямовані на забезпечення питною водою Дніпропетровської, Запорізької, Миколаївської та Херсонської областей, де системи водопостачання постраждали внаслідок підриву рф Каховської ГЕС.

Відповідні зміни до розпорядження № 498 від 6 червня Уряд ухвалив на засіданні 12 вересня 2023 року. 

Додаткові кошти спрямують на відновлення, реконструкцію чи капітальний ремонт водогонів, водозабірних споруд та насосних станцій, аварійних резервних ниток водозабірних споруд тощо в Дніпропетровській області.

"Одразу по здійсненню росією терористичного акту на Каховській ГЕС Уряд ухвалив низку рішень щодо допомоги людям та фінансування робіт з забезпечення водопостачання в постраждалих регіонах. Одним з таких рішень ми виділили близько 845 млн грн для Дніпропетровської, Запорізької, Миколаївської та Херсонської областей. 

На жаль, наслідки теракту виявилися гіршими, аніж прогнозувалося. Рівень води в Каховському водосховищі впав нижче критичного. І щоб забезпечити людей водою, потрібно реалізувати більш складні і вартісні технічні рішення. Саме тому сьогодні ми виділили додатково на ці роботи 135,5 млн гривень. Відтак, підкреслю, Уряд надасть на роботи з забезпечення водопостачанням постраждалих регіонів стільки коштів, скільки потрібно, людей без води держава не залишить”, - зазначила  Перший віцепрем’єр-міністр України – Міністр економіки України Юлія Свириденко.

Таким чином, з урахуванням сьогоднішнього рішення усього на заходи з забезпечення транспортування питної води до цих чотирьох регіонів країни, що постраждали від теракту на Каховській ГЕС, Уряд виділив сумарно 980,5 млн грн. З них на роботи у:

  • Дніпропетровській області - 295,1 млн гривень;
  • Запорізькій області - 26,3 млн гривень;
  • Миколаївській області - 274,6 млн гривень;
  • Херсонській області - 384,5 млн гривень.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Еко