Нове дослідження, проведене в Університеті Торонто, показало, що щоденне вживання навіть невеликої кількості фруктового соку може допомогти знизити кров'яний тиск.
Дослідницька група з Торонто проаналізувала дані 93 попередніх досліджень, у яких розглядалися 12 різних солодких продуктів, щоб зрозуміти, як вибір дієти впливає на кров'яний тиск.
У звіті, опублікованому в журналі PLOS ONE, показано, що помірне споживання фруктових соків, які містять натуральні цукри, призводить до значного зниження систолічного артеріального тиску.
Дослідники виявили, що невеликої склянки натурального фруктового соку достатньо, щоб ефект був помітний у довгостроковій перспективі. Благодійний вплив чистого фруктового соку на кров'яний тиск, ймовірно, зумовлений поживними речовинами та біосполуками, які містяться у фруктах. Водночас споживання цілісних фруктів, які також містять клітковину, приносить для організму ще більше користі.
Тож якщо у вас немає відповідних протипоказань, пийте натуральні соки, а ще краще – їжте фрукти.
Більше новин читайте на GreenPost.