Всі - у парки і ліси, а ти? Активісти екоруху кличуть на Всесвітній день прибирання

2 хв на прочитання4 години тому
ФОТО: ілюстративне

З 2024 року Всесвітній день прибирання оголошено офіційним Днем ООН, який відзначається щорічно 20 вересня.

20 вересня під гаслом «Зробимо Україну чистою разом!» у 24 регіонах, з дотриманням норм безпеки та обмежень, враховуючи географічні особливості регіонів, Україна традиційно приєдналася до Всесвітнього дня прибирання «World Cleanup Day» разом з 90 мільйонами учасників у 211 країнах світу.

Цей день став офіційним Днем ООН та включений до календаря міжнародних свят. Ініціатива стала наймасштабнішою мирною акцією минулого року та отримала нагороду UN SDG Awards за мобілізацію мільйонів людей для досягнення сталого майбутнього та боротьби з твердими відходами через колективні зусилля.

Всесвітній день прибирання був започаткований у 2018 році з метою залучення 5% світового населення і тепер об'єднав понад дв сотн країн у глобальну ініціативу Let's Do It World, яка спрямована на формування культури чистоти, правильного поводження з відходами та відповідального споживання.

Основна мета заходу - формування культури чистоти, правильного поводження з відходами та відповідального споживання серед громадян, обʼєднання зусиль заради екологічного майбутнього.

Щоб долучитися до цієї ініціативи, можна організувати сімейні прибирання, приєднатися до місцевих заходів чи провести цифрове прибирання своїх пристроїв. Або - все разом, залежно від можливостей, часу і настрою.

Крім того, серед форматів - створення Національної мапи пунктів прийому вторинної сировини "Знайди, сортуй, здавай", сортування вторинної сировини та відправка на переробку.

Учасники акції також можуть долучитися до розбору завалів.

Let’s do it Ukraine розробив різні форми активностей, залежно від географічного розташування та безпеки:

Формати участі

Більше новин читайте на GreenPost.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: