Вєтрова Влада1 хв на прочитання17 Січня 2024, 23:50
У мікрохвильовці можна не тільки розігрівати їжу, а й готувати безліч страв. Пропонуємо вашій увазі чудову хрустку закуску – домашні картопляні чіпси.
НВЧ-піч відмінно висушує тонкі скибочки картоплі. Так улюблені ласощі стануть ще й корисними.
Інгредієнти
- картопля – 420 г,
- олія рослинна – 2 ст.л,
- сіль – за смаком,
- паприка мелена (за бажанням) – 1 ч.л,
- трави сушені (за бажанням) – 0,5 ч.л.
Приготування
- Очищаємо картоплю, промиваємо її під проточною водою і прибираємо зайву вологу за допомогою паперового рушника.
- Нарізаємо тонкі слайси картоплі однакової товщини за допомогою овочерізки або спеціальної терки.
- Кладемо нарізану картоплю в миску і занурюємо її в холодну воду на 30 хвилин. Зливаємо воду і знову заливаємо слайси чистою холодною водою приблизно на 1 годину. Це потрібно для того, щоб максимально позбутися непотрібного крохмалю.
- Просушуємо слайси картоплі протягом 15 хвилин.
- Солимо слайси та приправляємо улюбленими спеціями за бажання. Додаємо рослинну олію.
- Перемішуємо все дуже акуратно і ретельно, щоб спеції рівномірно розподілилися по всій поверхні.
- Вирізаємо з пергаменту коло розміром із тарілку для СВЧ-печі та кладемо його на тарілку.
- Розкладаємо слайси на пергамент в один шар.
- Готуємо чіпси за потужності 800 Ватт близько 3 хвилин.
- Перевертаємо чіпси на інший бік і сушимо їх ще 2 хвилини за тієї ж потужності.
- Готуємо всі слайси таким самим чином.
Подавайте з кетчупом. Приємного апетиту!
Більше новин читайте на GreenPost.