Догори
Дати відгук
  • Головна
  • Новини
  • Здоров'я
  • Всесвітня продовольча програма ООН допомогла надати гарячих обідів для понад 90 тис. українських дітей

Всесвітня продовольча програма ООН допомогла надати гарячих обідів для понад 90 тис. українських дітей

Програма реалізується в 13 областей України

2 хв на прочитання11 Червня 2024, 20:15
ООН допомогла надати 5,6 млн гарячих обідів для понад 90 тис. дітей початкових класів ООН допомогла надати 5,6 млн гарячих обідів для понад 90 тис. дітей початкових класів
Поділитись:

Цьогоріч Всесвітня продовольча програма ООН (ВПП) допомогла надати 5,6 млн гарячих обідів для понад 90 тис. дітей початкових класів — завдяки фінансуванню уряду Франції та приватних донорів. Програму реалізують у межах реформи шкільного харчування, яку започатковано першою леді Оленою Зеленською та МОН.

«Якісне харчування в школах для всіх учнів — це важлива умова для їхнього здоровʼя зараз і в майбутньому. Адже саме в дитинстві формуються харчові звички, і в наших силах навчити дітей обирати корисні продукти. Держава виокремила кілька складників для цього. Це модернізація харчоблоків і навчання працівників, популяризація здорового харчування серед учнів на уроках та через інформаційні кампанії, а також забезпечення дітей корисними стравами щодня. З останнім компонентом допомагає ВПП ООН, адже гуманітарна ситуація в Україні така, що не всі батьки в змозі покрити вартість шкільних обідів. Я вдячний ВПП за співпрацю та той внесок, який вона робить у здоровʼя учнівства», — зазначив заступник міністра освіти і науки України Андрій Сташків.

У межах програми шкільного харчування ВПП фінансує 30% вартості щоденного гарячого харчування дітей у 673 школах України, пише МОН.

Школи витрачають кошти на поліпшення якості харчування або на зменшення витрат батьків. За цей навчальний рік ВПП перерахувала школам-учасницям понад 66 мільйонів гривень.

«Один із наших головних пріоритетів — забезпечити, щоб діти щодня отримували смачну та здорову їжу в школі, а також допомогти їхнім батькам витрачати менше свого бюджету на їжу та менше часу турбуватися про харчування своїх дітей. Ми пишаємося тим, що в межах цієї програми тісно співпрацюємо з урядом і регіональною владою, і з нетерпінням чекаємо наступного року», — зазначила Маріанна Ворд, т.в.о. директора ВПП ООН в Україні.

Програма реалізується в Київській, Львівській, Закарпатській, Тернопільській, Хмельницькій, Чернігівській, Чернівецькій, Черкаській, Миколаївській, Одеській, Полтавській, Сумській та Вінницькій областях. Їх відібрали за низкою критеріїв, серед яких кількість внутрішньо переміщених родин і рівень продовольчої безпеки.

Довідково: 

Шкільне харчування — не єдине, чим ВПП підтримує українців. Всесвітня продовольча програма також розподіляє харчові набори у прифронтових районах, де їжу важко знайти або вона дуже дорога. А ще надає грошову допомогу українцям по всій країні та підтримує розмінування сільськогосподарських земель Харківщини. Також ВПП зафрахтувала 25 суден Чорноморської зернової ініціативи (Black Sea Grain Initiative) та ініціативи «Зерно з України» (Grain from Ukraine).

Більше новин читайте на GreenPost.

 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.