Всесвітній день морозива: цікаві факти про ласощі

3 хв на прочитання10 Червня 2022, 11:00

Йогуртове морозиво найкорисніше для шлунку.

Перше морозиво не було схоже на сучасне: його виготовляли зі снігу та фруктів. А для того, щоб пригостити Олександра Македонського, влаштовували естафети у гори за снігом. Європу з морозивом познайомив Марко Поло, а ескімо придумав одинадцятирічний Френк Епперсон, забувши на вулиці свій лимонад з паличкою для помішування.

 смакових якостях морозива, напевно, не сумнівається ніхто. Та чи знаєш ти, що морозиво корисне? Воно здатне не тільки підняти настрій, а ще й позитивно впливає на шлунок та підвищує імунітет!

Склад користі

Морозиво — джерело корисних речовин. Воно містить вітаміни:

До складу морозива також входять кальцій, білки і фосфор. Саме за допомогою цих речовин наші кісточки залишаються міцними, ми стаємо ситими, а нирки і м'язова система працюють злагоджено. Морозиво з натурального молока поживне, тож може чудово втамувати голод і відновити енергію. А плодово-ягідне корисне тим, що виготовляється з натуральних соків та пюре.

Цікаве про морозиво

Найбільше споживання морозива в усьому світі припадає на Сполучені Штати. Середньо статистичний американець з'їдає понад 20 літрів морозива в рік (за даними Міжнародної асоціації Dairy Foods), а майже 9 з 10 американців мають у своєму холодильнику морозиво.

Лондонські вчені довели: морозиво поліпшує настрій. Провівши експеримент, вони з'ясували, що достатньо з’їсти одну ложку улюбленого холодного смаколика — і настрій підніметься. Як? Морозиво стимулює вироблення спеціального гормону щастя — серотоніну. Тож не дивно, що стресові ситуації люди «заїдають» морозивом.

Йогуртове морозиво найкорисніше для шлунку. Саме воно містить біфідобактерії, які покращують моторику та мікрофлору кишківника, позитивно впливають на імунну систему.

Для того, щоб загартувати горло і зробити його стійкішим до низьких температур, вчені радять їсти більше морозива. Така профілактика знижує ризик розвитку хвороб горла.

Найбільша радість для любителів пива: морозиво зі смаком медового пива чи темного елю (ірландське пиво). В одному із кафе Нью-Йорка полюбляють експерименти з новими смаками; наприклад, кукурудзяне або зі смаком картопляних чіпсів. Меню незвичних смаків також доповнюєморозиво зі смаком копченого лосося з сиром.

Неймовірне морозиво, найкращі фрукти, ваніль з Мадагаскару і це все вкрито їстівним золотом. Вражає? Таке морозиво можна скуштувати в одному з ресторанів Нью-Йорка. Однак, одна порція цього вишуканого десерту коштує 1000 доларів.

За статистикою, кожен п’ятий зі ста споживачів дає куштувати морозиво своєму домашньому улюбленцю. Більше не доведеться ділитись своїм морозивом із чотирилапим другом, адже спеціалісти з Португалії створили для собак спеціальне морозиво. Воно не лише не шкодить тваринці, а ще й покращує вигляд шерсті і збагачене вітамінами.

Нагадаємо, варто знати про  корисні властивості лимону.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: