Догори
Дати відгук

Врятувати від голоду та холоду: українці єднаються, щоби допомогти зоопаркам

Без допомоги людей тварини не здатні евакуюватися/

2 хв на прочитання24 Серпня 2022, 11:15
Поділитись:

В соцмережах закликають підтримати тварин, долучаються й популярні актори, ведучі та музиканти. Оскільки зоопарки  - в катастрофічній ситуації.  З початком бойових дій звіринці вимушено закрилися, але найбільша проблема - у відсутності харчів, ліків та обігріву. Без допомоги людей тварини не здатні евакуюватися, здобути їжу чи зігрітися. Зоопарки, а надто на оточених рашистами територіях, благають про допомогу. 

Зоопарк “12 місяців”

“Тварини гинуть від голоду, харчуються “залишками від залишків”, немає електрики та дизелю для підігріву, під час бомбардувань  - калічаться від паніки, навіть немає ліків приспати тих, хто страждає найбільше” - розповідає засновник зоопарку “12 Місяців” на Київщині Михайло Пінчук. Під’їхати до зоопарку важко, бо мости підірвані, а окупанти не пропускають волонтерів з продовольством.

Реабілітаційний центр для великих хижаків у Василівці

У Василівці, що на Запоріжжі - “зеленого коридору”, аби доправити дизель та корми, потребує реабілітаційний центр для великих хижаків. “Два тижні окупації, 200 мешканців, ми уже пережили кілька днів справжнього голоду. Їжі дедалі менше, постійні обстріли. А наш зоопарк споживає свіжого м’яса по 200 кілограм на день - це більше за Київський та Рівненський  зоопарки разом,” каже власник зооцентру Олександр Пилишенко.  

Миколаївський зоопарк

У Миколаївському зоопарку чотирилапих посадили на вимушену дієту, урізали раціони наскільки це можливо - розповідає директор Володимир Топчій.Маємо 4000 голів тварин, прогодувати допомагають городяни та волонтери, отримали вантаж із сухим коромом та ліками із Європи. Усі працівники зоопарку - виходять на роботу. А деякі буквально живуть на робочому місці” 

Перерахувати гроші, аби допомогти цим та іншим українським звіринцям у соцмережах закликають й українські селебрітіс. Акторка Ольга Сумська, ведучі Ігор Кондратюк, Ольга Грицик, Лада Тесфайє, Юлія Янчар, співак Тарас Тополя, співачка Laura Marti, ведучий і музикант Микола Сєрга.  Зробити це можна, наприклад, через сервіс онлайн-платежів Portmone. У розділі “Благодійність” представлені реквізити зоопарків по всій країні та фонду, що опікується тваринами. Усі внески без комісій, а перелік бенефіціарів постійно поповнюється. 

Катерина КІКОТЬ

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Еко
Фото: Телеграм-канал «Садівник»
Тюльпани — окраса весняного саду (ФОТО)
1 хв на прочитання6 годин тому
Самовільно рубали дерева
На Рівненщині затримали злочиців, які самовільно зрубали деревини на майже 90 тис. грн
1 хв на прочитанняВчора
Як діяти, коли горить ліс і торф
На Полтавщині вигоріли майже 300 га сухостою: як діяти у разі лісових, степових та торф’яних пожеж
1 хв на прочитанняВчора
Фото з відкритих джерел
День бур'янів: чи такий страшний бурʼян, як його малюють?
4 хв на прочитанняВчора
Новий регламент ЄС щодо упаковки PPWR: багаторазове пакування, заборона на деякі види пластику та мінімізація плівки
2 хв на прочитанняВчора
Розваги на джипах, квадроциклах та багі у заповідниках можуть заборонити законом: деталі
1 хв на прочитанняВчора
Правоохоронці викрили посадовців, які зрубували сторічні дуби в Чорнобильському заповіднику
2 хв на прочитанняВчора
Збитки довкіллю внаслідок атаки по ДніпроГЕС становлять понад 140 млн гривень
1 хв на прочитанняВчора