Вперше в Україні пташенят лелек спорядили супутниковими передавачами

1 хв на прочитання10 Липня 2024, 12:48

Передавачі споряджені сонячними батареями, тому за птахами можна буде спостерігати не один рік.

На Волині у селищі Шацьк вперше кільцювали пташенят білого лелеки. За двома з них тепер можна стежити онлайн через супутник. Про це повідомляє Волинська обласна військова адміністрація.

За словами голови Західноукраїнського орнітологічного товариства (ЗУОТ) Андрія Бокотея, двох шацьких пташенят, окрім кільцювання, вперше в Україні спорядили й супутниковими передавачами.

"Мічення птахів дозволяє нам більше дізнатися про птахів, про їхню поведінку, шляхи міграцій, місця зимівель та прив’язаність до місць народження. За традицією, пташенята, яким встановили передавачі, отримали ще й власні імена: "Світязь" та "Лука", — сказав Андрія Бокотей.

За словами Андрія Бокотея, незабаром на сторінці Західноукраїнського орнітологічного товариства усі охочі зможуть відстежувати переміщення пташенят білого лелеки з Шацька в режимі онлайн. Передавачі споряджені сонячними батареями, тому за птахами можна буде спостерігати не один рік.

Раніше повідомлялося, що на території національного природного парку "Цуманська пуща" на Волині спеціалісти виявили 12 місць гніздування лелеки чорного, котрий занесений до Червоної книги України.

Більше новин читайте на GreenPost.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: