Воскова текстура та м’який смак - дєтичну картоплю вивели в Німеччині

2 хв на прочитання26 Січня 2022, 23:43
Pixabay

80% всієї картоплі, що вирощується в світі, йде на переробку.

Картопля є традиційним елементом німецької кухні. Бульба – головний інгредієнт популярних картопляних салатів. Також часто її в Німеччині подають окремо, як гарнір до м’яса, ковбасок, капусти. Утім, ті хто дбає про фігуру, веде здоровий спосіб життя чи намагається схуднути не часто можуть поласувати картопляними стравами, адже бульби мають високий вміст вуглеводів. Розв’язати цю проблему змогли німецькі селекціонери – компанія Kaufland разом з селекційним гігантом Europlant Plant Breeding вивели сорт “Linella”, в якому показники вмісту вуглеводів на 30% нижчі, ніж в середньому в інших сортах, повідомляє SEEDS.

Характерними ознаками нового типу бульби є воскова текстура та м’який смак. Тому така картопля добре підходить для запікання або додавання до салатів.

“Картопля є невід’ємною частиною нашого раціону. “Linella” – ідеальна альтернатива для клієнтів, які хочуть їсти картоплю з низьким вмістом вуглеводів”, — цитує Стефана Люкса, директора із закупівлі фруктів і овочів в Kaufland, видання agronews.ua.

Основні виробники нового сорту картоплі – сімейні фермерські господарства з регіону Нижня Саксонія. Усі ці ферми проходять перевірку на відповідність стандартам та мають сертифікати QS.

Нагадаємо, що загалом, 80% всієї картоплі, що вирощується в світі, йде на переробку. З усіх продуктів переробки картоплі – переважна більшість переробляється на картоплю фрі. В Україні картопля фрі – це поки що вільна ніша, але інтерес до даного продукту стабільно зростає, розповідає директор представництва компанії HZPC в Україні Ігор Чечітко.

“Український ринок вже давно чекає на піонерів у цій сфері, інвесторів, які побудують сучасне потужне підприємство. Це надзвичайно прибуткова справа, але вимагає великих початкових інвестицій – від 60 до 100 мільйонів євро, залежно від потужності переробки. Однак, це, якщо говорити про великий сучасний завод, адже можна побувати і менш потужне підприємство”, – зазначає фахівець.

Раныше ми псиали, що Картопля не завдає шкоди при діабеті — науковці

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: