Догори
Дати відгук

ВООЗ підвищила ризик поширення коронавірусу до максимального

2 хв на прочитання29 Лютого 2020, 09:31
Поділитись:
29.02.2020 Дмитро Шинкарук

Всесвітня організація охорони здоров’я підвищила ризик поширення світом коронавірусу SARS-CoV-2 до «дуже високого». Про це на брифінгу повідомив голова організації Тедрос Адханом Гебрейєс.

"Безперервне зростання кількості випадків та кількості постраждалих країн протягом останніх кількох днів, очевидно, викликає занепокоєння. Наші епідеміологи постійно стежать за цими подіями, і ми підвищили нашу оцінку ризику поширення та ризику впливу COVID-19 до дуже високого на глобальному рівні", - зазначив очільник ВООЗ.

Виконавчий директор Програми з питань надзвичайних ситуацій ВООЗ доктор Майкл Райян пояснив, що, хоча це і найвищий рівень тривоги, його метою було спонукати країни до дії, а не викликати занепокоєння.

"Нам потрібно утримати сповільнення поширення вірусу, оскільки системи охорони здоров'я у всьому світі - а я маю на увазі Північ і Південь - просто не готові ... ризик поширення явно збільшився, але ризик впливу також збільшився через те, що ми бачимо системи охорони здоров’я в усьому світі», - зазначив він.

Наголошуючи на необхідності агресивної протидії вірусу, епідеміолог доктор ВООЗ Марія Ван Керхове поставила у приклад Китай. За її словами, усі країни, які слідували досвіду країни у боротьбі з вірусом, досягли успіху.

"У Сінгапурі…спостерігають стрімкий спад у випадках захворювання. Ви бачите, що сталося в Непалі… ви бачите, що сталося у В'єтнамі, де були деякі випадки, а тепер більше немає. Це все приклади, коли країни досягли успіху в цьому. Суть у тому, щоб діяти якомога раніше, незважаючи на те, чи ви маєте справу з кількома випадками, одним випадком, невеликим кластером чи сотнями або тисячами», - зазначила Ван Керхове.

За останніми даними, від коронавірусу померли майже 3 тисячі людей, а кількість інфікованих перевищила понад 85 тисяч осіб. Медикам вдалося вилікувати майже 40 тисяч пацієнтів, проте близько 8 тисяч ще перебувають у важкому стані.

Як повідомляв GreenPost, перші випадки інфікування коронавірусом SARS-CoV-2 зафіксували у сусідніх з Україною країнах: у Білорусі, Румунії, Грузії, Литві та Естонії, у Польщі госпіталізували 47 людей з підозрою на інфекцію.

За повідомленням медиків, усі випадки інфікування передбачали контакт із інфікованими внаслідок спалахів коронавірусу в Італії та Ірані.

В Україні не зареєстровано жодного випадку коронавірусу.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.