Догори
Дати відгук
  • Головна
  • Новини
  • Здоров'я
  • «Вони щойно виграли Олімпіаду»: інтернет шаленіє від вбрання Монголії для Парижа-2024 (ФОТО)

«Вони щойно виграли Олімпіаду»: інтернет шаленіє від вбрання Монголії для Парижа-2024 (ФОТО)

Цього року країна відправляє понад 30 спортсменів на Олімпіаду в Парижі, яка розпочнеться 26 липня.

3 хв на прочитання19 Липня 2024, 01:21
Вбрання Монголії на церемонії відкриття та закриття Олімпійських ігор 2024 року в Парижі Вбрання Монголії на церемонії відкриття та закриття Олімпійських ігор 2024 року в Парижі
Поділитись:

«Посуньтеся, Lululemon, Berluti і Ralph Lauren»: інтернет обрав свою нову улюблену національну форму на майбутній Олімпіаді в Парижі 2024 року — Монголії. Про це розповідає CNN.

Із вигадливо вишитими жилетами, плісированими халатами й аксесуарами, натхненними традиційним одягом, вбрання для церемонії відкриття та закриття Олімпіади підкорило соціальні мережі з моменту презентації минулого тижня.

Дизайн вбрання належить Michel&Amazonka — улан-баторському бренду, що виробляє одяг от кутюр і готовий одяг, який «виражає суть монгольських традицій і культури» в тому, що бренд називає «сучасним світлом».

У дизайні використовуються національні кольори — синій, червоний і білий, а також різноманітні традиційні візерунки та мотиви, зокрема символ «Сойомбо», зображений на прапорі країни.

Олімпіада 2024 Париж Монголія Michel&Amazonka Сойомбо Національна форма Фото
Дизайн включає національні кольори — синій, червоний і білий, а також різні традиційні візерунки і мотиви, зокрема символ «Сойомбо», який зображений на прапорі країни.

Лейбл представив свої дизайни через серію глянцевих фотографій та відео, що нагадує рекламну кампанію розкішної моди. Вбрання спортсменок доповнюють церемоніальні сережки та вишиті сумки, а чоловіки-прапороносці носитимуть капелюх для стрільби з лука, пояс і традиційні монгольські чоботи.

Дизайн включає національні кольори — синій, червоний і білий, а також різноманітні традиційні візерунки та мотиви, зокрема символ «Сойомбо», присутній на прапорі країни. Також присутні мотиви, що асоціюються з Парижем та Іграми, а саме Ейфелева вежа й олімпійський вогонь.

Олімпіада 2024 Париж Монголія Michel&Amazonka Сойомбо Національна форма Фото
За даними Національного олімпійського комітету Монголії, на виготовлення кожної форми пішло в середньому 20 годин.

Форма привернула увагу в соціальних мережах, особливо в TikTok, де модні та спортивні коментатори аплодували дизайну.

«Вони щойно виграли Олімпіаду ще до її початку», — сказав автор стилю Райан Іп у відео, яке переглянули понад 2 млн разів.

На сторінці бренду в Instagram користувачі ще більше розхвалили екіпірування.

«Найкрасивіша форма на сьогоднішній день», — йдеться в одному з коментарів.

Компанія Michel&Amazonka, заснована сестрами Мішель Чойгаалаа й Амазонкою Чойгаалаа, раніше розробляла одяг для монгольської команди на зимових Олімпійських іграх у Пекіні 2022 року та літніх Олімпійських іграх у Токіо 2020 року, де країна здобула одну срібну та три бронзові медалі.

За даними Національного олімпійського комітету Монголії, на виготовлення кожного з костюмів пішло в середньому по 20 годин.

Монголія брала участь у всіх літніх Олімпійських іграх, окрім однієї, починаючи з 1964 року. Свої перші — і поки що єдині — золоті медалі (з дзюдо та боксу) країна, що не має виходу до моря, здобула на Іграх 2008 року в Пекіні.

Цього року країна відправляє понад 30 спортсменів на Олімпіаду в Парижі, яка розпочнеться 26 липня. Монгольські спортсмени змагатимуться у дев'яти різних видах спорту, включаючи велоспорт, стрільбу і боротьбу.

Також на Іграх Berluti розробили форму для церемонії відкриття та закриття французької збірної, а Ральф Лорен знову одягатиме команду США — він робив це на кожній Олімпіаді, починаючи з 2008 року. Тимчасом Велика Британія звернулася до бренду чоловічого одягу Ben Sherman.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Здоров'я
Більше з GreenPost