Догори
Дати відгук

Волоський горіх – альтернатива пігулка для гіпертоніків

Доводять користь волоських горіхів дослідження та експерименти.

2 хв на прочитання18 Січня 2023, 06:50
Поділитись:

Намагаючись привчити пацієнтів до здорового харчування, фахівці неодмінно рекомендують їм регулярно вживати горіхи, зокрема волоські (грецькі): давно доведено, що вони являються джерелом багатьох корисних нутрієнтів.

Й наразі американські вчені знайшли ще одну перевагу волоських горіхів. Дослідники з університету Пенсільванії стверджують у виданні Journal of the American Heart Association, що волоські горіхи надзвичайно корисні для пацієнтів із артеріальною гіпертензією, оскільки здатні знижувати артеріальний тиск.

Довести користь волоських горіхів у цій когорті пацієнтів вченим вдалося в експерименті за участю 45 добровольців віком від 30 до 65 років, кожен з яких страждав на гіпертонію й мав зайву вагу. Учасники спочатку дотримувалися типової «західної» дієти, багатої шкідливими насиченими і транс-жирами, після чого випадковим чином були розділені на три групи, в результаті чого всі вони почали споживати менше насичених жирів.

В якості альтернативного джерела жирів одній групі було запропоновано щодня їсти волоські горіхи, двом іншим «довелося» отримувати поліненасичені жирні кислоти з інших продуктів. Нової дієти потрібно було дотримуватися протягом 6 тижнів. Протягом цього часу автори дослідження регулярно обстежували учасників, брали у них аналізи і вимірювали тиск. Виявилося, що дієта, яка включала волоські горіхи, найбільш ефективно знижувала артеріальний тиск.

До складу горіхів входить альфа-ліноленова кислота, яка, припускають вчені, і забезпечує необхідний терапевтичний ефект. Втім, автори дослідження припускають, що справа не тільки в альфа-ліноленовій кислоті, але і в інших компонентах, які містяться у волоських горіхах – й їх ще буде потрібно відкрити та ізолювати.

Джерело: Science Daily

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Здоров'я
Фото з відкритих джерел
Хто випускає більш смердючі гази і що робити, якщо дуже потрібно «поставити на паузу» метеоризм? Ось що розповідає експерт
4 хв на прочитання48 хвилин тому
Сніданок Шкідливі звички Фрукти Поради дієтолога
Найгірший час для вживання бананів: коли фрукт перетворюється на отруту
2 хв на прочитаннягодина тому
Сніданки, які згублять ваше здоров’я
Сніданки, які згублять ваше здоров’я
1 хв на прочитанняВчора
Зерносховище: вистава про Голодомор
«Зерносховище»: у Національному академічному драмтеатрі ім. Лесі Українки показали виставу про Голодомор
1 хв на прочитанняВчора
Петрів піст: як легше пережити ці дні та втихомирити серце
1 хв на прочитанняВчора
Під час будівництва Палацу спорту у Тернополі директор "наварив" 25 млн грн
1 хв на прочитанняВчора
Уже з наступного місяця Польща може бути заборонити продаж одноразових електронних сигарет
1 хв на прочитанняВчора
Саудівська Аравія очолить Комісію зі становища жінок ООН 
1 хв на прочитанняВчора