Волоські горіхи допомагають у профілактиці інсульту

1 хв на прочитання09 Січня 2025, 08:08
ФОТО: ілюстративне

Інсульт - це небезпечний для життя стан, який виникає при припиненні кровопостачання частини головного мозку.

Найбільш поширеним типом інсульту є ішемічний інсульт, який виникає, коли тромб блокує приплив крові та кисню до мозку. Потік крові зазвичай утворюється в тих місцях, де артерії з часом звужені або заблоковані жировими відкладеннями. Хоча з віком артерії можуть звужуватися, є низка факторів, які можуть прискорити це.

До факторів ризику входять:

Дослідження показали, що вживання в їжу волоських горіхів може фактично знизити ризик інсульту, а також деяких станів, що викликають інсульт, таких як діабет і високий кров'яний тиск і рівень холестерину. Альфа-ліноленова кислота (АЛК), тип омега-3 жирних кислот , визнана корисною у профілактиці серцевих захворювань та інсульту. Волоські горіхи - єдині горіхи, які містять значну кількість омега-3 АЛК - 2,7 грама на 30 г. Кожна жменя (приблизно 30 г) волоських горіхів також містить 1,4 г клітковини та 4,4 г білка.

Середземноморська дієта, що включає горіхи, насамперед волоські, була пов'язана з 46-відсотковим зниженням ризику інсульту в порівнянні з дієтою з низьким вмістом жирів.

Більше новин читайте на GreenPost.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: