Догори
Дати відгук

Воду у Дніпрі будуть перевіряти по-європейськи

Лабораторію у Вишгороді вже обладнали всім необхідним для якісного моніторингу прісної води.

1 хв на прочитання21 Січня 2021, 17:46
Фото з відкритих джерел Фото з відкритих джерел
Поділитись:

У Вишгороді на Київщині завершується підготовка до запуску європейського моніторингу поверхневих вод у басейні Дніпра. Про це повідомили у Державному агентстві водних ресурсів України. 

Проводитимуть усі необхідні дослідження в Лабораторії моніторингу вод Північного регіону. Її співробітники кажуть, що проби води досліджуватимуть за технологією, яка працює у країнах ЄС.

За їхніми словами, під час втілення в життя проєкту Водна ініціатива Європейського Союзу придбали систему твердофазної екстракції, яка забезпечить виконання якісної та швидкої підготовки проб води для подальшого аналізу на газовому хроматографі. Одночасна екстракція восьми проб води дасть змогу значно пришвидшити процес аналізу проб води в лабораторії та забезпечити максимальне завантаження лабораторного обладнання для його ефективного використання.

Найближчим часом фахівці розпочнуть перші вимірювання діагностичного моніторингу в басейні Дніпра.

Як ми писали раніше, мешканці села Кухарі на північній Київщині скаржаться на те що з їхніх кранів тече каламутна вода, більше схожа на молоко чи крейду. У деяких домівках вона ще й має неприємний запах. 

 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Еко