Догори
Дати відгук

Власники сонячних станцій у Києві заробили 1,7 млн гривень за місяць

Це звичайні люди продали лише надлишки "зеленої" енергії

1 хв на прочитання24 Серпня 2020, 14:05
Фото - argumentua Фото - argumentua
Поділитись:

У липні домогосподарства, що самостійно виробляють електроенергію для своїх потреб, а надлишок продають у мережу) столиці згенерували 317 тис. кВт•год енергії та заробили за «зеленим» тарифом 1,7 млн грн. 

Загалом з початку 2020 року електропостачальник YASNO придбав у власників домашніх сонячних станцій столиці 1,2 млн кВт•год «чистої» енергії на суму 6,4 млн грн. Повідомляє пресслужба компанії. 

Перетворюючи енергію сонця на електричну, частину виробленої електроенергії просьюмери використовують на власні потреби, а надлишок продають у мережу. За це вони щомісяця отримують виплати за «зеленим» тарифом, що встановлюється державою. У Києві розрахунки з просьюмерами здійснює постачальник електроенергії YASNO. 

«Ми реалізовуємо проєкти зі встановлення приватних електростанцій «під ключ» та при переході на сонячну енергію допомагаємо клієнтам на кожному етапі. Крім того, спільно з «Ощадбанком» ми зробили побутові СЕС ще більш доступними для киян. Завдяки кредитуванню просьюмер може майже повністю покрити вартість сонячного даху. Погашення кредиту відбуватиметься за рахунок продажу до мережі електроенергії за «зеленим тарифом», – прокоментував директор YASNO в Києві Віктор Мельников.

Нагадаємо, Україна вже має понад 60 позовів від виробників «зеленої» енергії.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.