Влада Києва заперечує небезпеку через погіршення якості води у притоці Десни

1 хв на прочитання29 Серпня 2024, 10:40
ФОТО: ілюстративне

"Київводоканал" спростував поширені в мережі чутки про те, що під Києвом у річці Десні виявили отруйні речовини, які стікають з боку російського кордону.

У мережі активно розповсюджується інформація про те, що під Києвом у річці Десні виявили отруйні речовини, які стікають з боку російського кордону. І буцімто отруєна вода у річці Сейм, лівій притоці Десни. У зв’язку з цим "Київводоканал" заявив, що ситуація з водопідготовкою та водопостачанням у столиці під контролем.

Фахівці "Київводоканалу" постійно відбирають проби води як на етапі водозабору, так і на всіх етапах водопідготовки. Будь-які зміни в якості води у річці будуть оперативно помічені. І, виходячи з цього, буде скоригований процес очищення та знезараження.  Вода, яка подається у домівки киян, безпечна, її якість постійно контролюється, тож загроз для споживачів немає.

"Київводоканал" разом із державними службами також постійно проводять моніторинг якості води у річці Десні. У разі будь-яких загроз будуть вжиті всі необхідні заходи.

У КМДА закликали довіряти лише інформації, яка розміщується на офіційних інформаційних ресурсах "Київводоканалу" та влади Києва.

Раніше мер Вишгорода Олексій Момот заявив, що у річці Десна та її затоках виявлено отруйну речовину, яка спускається по течії з російського кордону. Згодом він видалив свій допис.

Більше новин читайте на GreenPost.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: