Догори
Дати відгук

Влада Італії відповідатиме у суді за велику кількість жертв епідемії

Італійці подали до суду на владу країни через велику кількість померлих від коронавірусу

1 хв на прочитання11 Червня 2020, 00:35
Поділитись:

Півсотні родичів жертв коронавірусу у найбільш постраждалому від спалаху недуги містечку Бергамо подали до суду, аби встановити винуватців великої кількості загиблих.

Про це повідомляє Європейська правда з посиланням на місцеві ЗМІ. У коментар журналістам позивачі пояснили, що не хочуть помсти, натомість намагаються встановити справедливість. За офіційними даними, з початку пандемії в Італії загинуло 34 тисячі інфікованих громадян. Разом з позовом мешканців Бергамо до прокуратури почали надходити скарги й від інших потерпілих родин з цілої країни. 

Нині італійські правоохоронці проводять широкомасштабні розслідування кризи у галузі охорони здоров’я. Місцеві мешканці звинувачують владу у зволіканні створення «червоної зони», а також у фінансовій непідтримці медиків. Ще 150 скарг перебувають у процесі підготовки. Прокурори у Бергамо, за даними джерел, планують допитати як свідків прем'єр-міністра Джузеппе Конте, а також міністрів охорони здоров'я та внутрішніх справ Роберто Сперансу та Лукіана Ламоргезе.

Нагадаємо, вже сім мільйонів людей захворіли на коронавірус.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost