Україна відома як один з найбільших експортерів меду, зерна, птиці. Наразі, долає кордони і "продукт номер один" серед українських чоловіків — горілка.
За словами голови асоціації «Укргорілка» Володимира Остапюка, загальний експорт української горілки збільшився за рік на 13,4%
Як пише agronews.ua, за січень-вересень 2020 року в Україні було вироблено 8799,3 тисячі декалітрів горілки, що на 11,7% більше, ніж у 2019 році.
«За січень-вересень 2020 року було вироблено на 11,7% більше горілки, ніж у 2019 році. Позитивну динаміку українського горілчаного ринку найкраще демонструє саме експорт, який за 2020 збільшився на 13,4% у порівнянні з 2019 роком», — наголосив Остапюк.
Відомо, українське шампанське стало призером конкурсу вин у США.