Вітаміни та антиоксиданти: декілька важливих причин, чому корисно вживати кукурудзу
Улюблена закуска багатьох.
Літо триває, і дуже скоро ми вже зможемо поласувати чудовим літнім продуктом – кукурудзою. Її можна їсти по-різному: з качаном, у салаті, у вигляді попкорну… І, між іншим, це дуже корисна злакова культура! Розповідаємо про її плюси.
Кукурудза насичена вітамінами групи B, Е, А, РР, які дуже корисні для жінок, позитивно впливають на стан волосся і шкіри, допомагають впоратися з депресією.
Крім того, кукурудза містить калій – мінерал, який, як відомо, допомагає знизити рівень артеріального тиску, підтримувати міцні кістки та запобігати утворенню каменів у нирках.
Також у кукурудзі є корисні антиоксиданти – лютеїн та зеаксантин. Саме вони надають жовтій кукурудзі її насичений колір і мають вирішальне значення для здоров’я ваших очей та зору. Ці сполуки допомагають при вікових проблемах, таких як катаракта.
Також кукурудза багата на вітаміни B6 і B9, що відіграють важливу роль в енергетичному обміні та інших важливих функціях організму.
Кукурудза містить інші вітаміни групи В у менших кількостях, такі як пантотенова кислота (вітамін В5).
Вітамін B9 (також відомий як фолієва кислота) допомагає підтримувати здоров’я печінки, шкіри та волос, а також допомагає підтримувати нормальну роботу нервової системи.
Кукурудзяний попкорн із високим вмістом клітковини та низьким вмістом калорій – улюблена закуска для багатьох. Це низькокалорійна, багата на поживні речовини закуска, яка довше зберігає почуття ситості.